De eerste wedstrijd van het MU18 Bolwerkteam in de Elite A werd direct een prestigewedstrijd tegen Grasshoppers MU18. In een spannende en gelijk opgaande strijd trok het bolwerkteam door een goede vierde periode aan het langste eind en won met 75-66.

Het was de jarige Rosanne Kruithof die de score in de wedstrijd opende en al snel werd duidelijk dat de beide teams niet van plan waren om de tegenstander het eigen spel te laten spelen. Bij de Loko-meiden uitte zich dit er overigens in dat de aanval traag werd gespeeld en de duels niet scherp genoeg werden aangegaan. Het gevolg was dat Grasshoppers in de eerste periode akelig vaak op de vrije worp lijn kwam te staan. Gelukkig voor het bolwerkteam overigens waren de Katwijksen op de vrije worp lijn niet echt scherp, anders had de stand aan het eind van de eerste periode (12-14) er wellicht anders uitgezien.
In de tweede periode tapte het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen uit een ander vaatje. Er kwam meer snelheid in de aanval en ook het zelfvertrouwen nam toe. Dit leidde ertoe dat Lokomotief in de laatste minuten van de tweede periode een eerste mentale tik kon uitdelen. Via 17-17 en 27-22, liepen de meiden uit naar een 36-26 voorsprong halverwege de wedstrijd. Vooral Rosanne Kruithof en Willeke Bruins waren verantwoordelijk voor de scores aan het eind van deze periode.
In de derde periode viel Lokomotief helemaal stil. Kirsten Siera opende de periode nog met een eerste score, maar daarna duurde het tot de 9e minuut (…) voordat Willemijn Kallenberg pas weer de eerste veldscore aantekende voor het Bolwerkteam. Intussen profiteerde Grasshoppers volop. Vooral op de inside posities moest Lokomotief veel power toegeven. De Katwijkse centers Eveline Messemaker en Eline Kraayenoord troefden keer op keer hun tegenstandsters af op de bucketrand. Hierdoor kwamen zij steeds in scorepositie (vooral Eveline Messemaker, die in deze periode 14 van haar 22 punten totaal scoorde), pakten zij de aanvalsrebounds of waren zij gemakkelijk aanspeelbaar waardoor de perimeterspeelsters teveel in de helpside moesten investeren. Grasshoppers had ruimschoots de achterstand weggewerkt en zelfs een mooie voorsprong opgebouwd (39-46) in de 9e minuut, toen Lokomotief weer wakker werd en onder aanvoering van Ella Tijssen de inhaalrace inzette. Bij 46-50 startte de laatste periode en al snel werd duidelijk dat Lokomotief inmiddels over veel veerkracht beschikt. In de verdediging werd nu eindelijk de inside-dreiging van de Katwijkse centers weggenomen, waarbij vooral Sigourney Lionar zich met hard werken als onverzettelijke kracht opwierp. Willemijn Kallenberg, Zera Butter en opnieuw Rosanne Kruithof zetten het bolwerkteam weer op voorsprong, waarbij beide teams regelmatig aardige staaltjes basketbal lieten zien. Bij 70-66 ging de laatste minuut in. Grasshoppers-coach Nike Hartlief vluchtte in een time-out, maar Rosanne Kruithof vergrootte met vrije worpen de voorsprong tot 72-66 en na opnieuw een time-out door een gemiste aanval aan Katwijkse zijde, bleef er niets anders over dan het spelletje “stop-de-klok” en daarmee kon Lokomotief de eindstand via vrije worpen op de klok brengen: 75-66.
Scores: Zera Butter (21 p; 7 reb); Rosanne Kruithof (17 p; 7 reb); Willemijn Kallenberg (14 p; 14 ass; 8 reb); Willeke Bruins (7 p); Ella Tijssen (5 p); Maxime Essenstam (4 p); Sigourney Lionar (3 p); Kirsten Siera (2 p); Tammie van Biemen (2 p).