Zoals verwacht, zette het bolwerkteam ook de thuiswedstrijd tegen Den Helder MU20 om in winst. Op eenvoudige wijze werden de Heldersen aan de kant gezet. Uiteindelijk haalde het team de 100-punten grens niet. In de slotseconde keurde de scheidsrechter de zuivere driepunter van Zera Butter af: 97-48.

De meiden hadden de week eerder in Den Helder toch nog een relatief lastige wedstrijd gehad. Met name de fysieke wijze van verdedigen had toen de nodige problemen opgeleverd. De vrije worpen werden niet zorgvuldig afgewerkt waardoor het verschil in die wedstrijd bleef steken op ‘slechts’ tien punt. Maxime Essenstam, Tammie van Biemen en Chanel Oschmann ontbraken door blessures. Christine van Langerak vulde de selectie verdienstelijk aan.
In de thuiswedstrijd liep het allemaal wat anders. Het bolwerkteam nam direct de leiding via Willeke Bruins (7-4). Ook in deze wedstrijd paste Den Helder de tactiek van de fouten toe, waardoor Lokomotief opnieuw veel aan de vrije worp lijn kwam te staan. Dit keer werden de vrije worpen echter wel benut, waardoor het eerste gaatje aan het eind van de periode reeds was geslagen (17-9).
In de tweede periode kon Den Helder toch lang bijblijven. De scores bij Lokomotief moesten vooral van Willemijn Kallenberg komen, en de aanval was nog wat traag. Dat had mede ook te maken met de oefening voor de aanvalssystematiek waar de meiden zich op moesten richten. Pas toen Zera Butter in het veld werd gebracht, ging het snel. Al voor rust werd het gat vergroot (van 30-23 naar een 40-26 ruststand) en aan het begin van de tweede helft ontpopte Zera Butter zich als fenomeen door solo de stand naar 51-27 te tillen, waarmee de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was. Butter scoorde deze wedstrijd de onwaarschijnlijk hoge rendementscore van 2,63!! Rosanne Kruithof ging een paar keer goed naar de basket terwijl ook Ella Tijssen liet zien dat haar enkelblessure langzaam maar zeker tot het verleden begint te horen. Richelle van der Keijl onderstreepte haar ontwikkeling door in de tweede helft 14 rebounds te pakken.
Via 68-39 aan het eind van de derde periode en 75-45 na vier minuten voerde het bolwerkteam de Lokomotief verder op. Met Zera Butter en Willemijn Kallenberg terug in het veld werd Den Helder volledig overlopen en werd de race op de honderdpunten grens ingezet. Even leek het erop alsof deze toch gemakkelijk gehaald zou gaan worden, maar de laatste minuut stokte de score even. De afgekeurde driepunter was jammer …
Scores: Zera Butter (29); Willemijn Kallenberg (22; 9 int; 9 ass), Willeke Bruins (16), Rosanne Kruithof (14), Richelle v.d. Keijl (5; 14 reb), Lara Moerer (4), Christine van Langerak (3), Ella Tijssen (2), Kirsten Siera (2).