Opnieuw bleek een gerenommeerde tegenstander in “De Hel van Rijswijk” ten onder te gaan. Dit keer was het het eredivisieteam Mosquito’s U20 dat zich gewonnen moest geven na een wedstrijd waarin door beide ploegen fris en snel basketbal werd geëtaleerd. Het was Lokomotief dat de winst naar zich toe trok met 88-83.

Mosquito’s beschikte in Fieke Ligthart en Dewy Keppy over twee sterke en lange speelsters waarop het bolwerkteam voor aanvang van de wedstrijd nog niet direct een antwoord op had. Maxime Essenstam was geblesseerd en zij was eigenlijk de eerst aangewezen persoon om bijvoorbeeld center Ligthart van Mosquito’s te stoppen. In haar plaats maakte Esther v.d. Veer een erg verdienstelijk debuut.
Ton Kallenberg koos ervoor om de ‘oorlog’ in de bucket te laten aangaan door Sigourney Lionar. Deze keuze pakte prima uit. Onder leiding van Zera Butter nam de thuisploeg het initiatief in de wedstrijd en via 15-8 liep het bolwerkteam ogenschijnlijk gemakkelijk weg nar een ruime voorsprong aan het eind van de eerste periode: 27-15.
Nog even leek de Lokomotief niet te stoppen (32-17), maar toen kreeg Mosquito’s toch steeds meer grip op de wedstrijd en was het Jahupovic die samen met Fieke Ligthart de Amsterdamsen steeds dichter bij Lokomotief wist te brengen en zelfs vlak voor rust op voorprong bracht (40-44). De oorzaak hiervan lag in het feit dat het team van de coaches Ton Kallenberg en Marcel Tijssen te veel balverlies leidde tegen de press verdediging van Mosquito’s. Toch ging het bolwerkteam met een voorsprong de kleedkamer in. Rosanne Kruithof schoot een echte “buzzer” (45-44).
In de derde periode herpakte Lokomotief zich opnieuw en nam de leiding in dit steeds spannender wordende gevecht (65-56 en 73-68 aan het eind van de derde periode). Het publiek deed steeds meer van zich spreken; de trommels roffelden onafgebroken. De sfeer in de Van Zweedenzaal was weer optimaal.
Iedereen was klaar voor de 4e periode. De Amsterdamse “muggen” kwamen gelijk (73-73) en toen was het Willeke Bruins die haar rug rechtte en Zera Butter ging assisteren in de broodnodige scores. Even leek het alsof Mosquito’s geen antwoord vond op de inderhaast geïmproviseerde zoneverdediging (80-73), maar toen de schoten weer gingen vallen (80-81) schakelde Lokomotief weer snel over op een man-to-man verdediging. Willemijn Kallenberg bracht Lokomotief weer aan de leiding (82-81), waarna Willeke Bruins vanaf de vrije worp lijn als scherprechter fungeerde en het bolwerkteam naar de kwartfinale van de beker schoot. Uitblinker Zera Butter bepaalde uiteindelijk de eindstand op 88-83.
Scores: Zera Butter (34), Willeke Bruins (17), Willemijn Kallenberg (11), Rosanne Kruithof (7), Sigourney Lionar (6), Esther van der Veer (5), Ella Tijssen (2), Tammie van Biemen (2), Richelle v.d. Keijl (2), Lara Moerer (2)