Zo, de U14-2 staat weer met beide benen op de grond. Vandaag gingen we bij een hele andere tegenstander op bezoek, duidelijk een jaartje ouder, de meesten ook groter en sterker en er speelde zelfs een oude bekende bij Zoebas: Iwan Osman, vorig jaar nog spelend bij BVL in de U14-2 en nu uitkomend voor Zoebas. De U14-2 spelers Isaiah, Marco, Robin en Luuk waren daarvan zeker onder de indruk en dat zorgde ervoor dat we het de eerste kwart niet goed speelden, de full court press liep niet goed, de passing was niet goed verzorgd, teveel dribbles en onder de basket kwamen we helemaal niet aan de bak, we maakten (weer) de beginnersfouten, alleen Mike kon meekomen (hij scoorde alle punten in de eerste kwart !) en zorgde er voor dat we tot de 5e minuut konden bijblijven. Daarna was het verzet gebroken en liep Zoebas naar een ruime 34-14 eindstand in het eerste kwart.
Tijd om de taktiek aan te passen; we schakelden in de 2e periode over naar een half court verdediging en het werkte: BVL kreeg steeds meer vat op het spel van Zoebas en door prima verdedigingswerk kreeg BVL wat vaker balbezit en kon er wat aan de achterstand gedaan worden; vooral Marco en Isaiah deden prima aanvalswerk en waren op een gegeven moment heer en meester onder de basket. Zij trokken Alberto, Marc, Mike en later Tycho mee in hun spel en de U14-2 speelde een prima 2e kwart, we wonnen deze zelfs met 14-17 en de ruststand was dan ook: 48-31.
Het team putte moed uit dit 2e kwart en ging nog harder werken in het 3e kwart. Weg was de vrees voor “Iwan de Verschrikkelijke” en de U14-2 liet zien dat je met hard werken ver kan komen, Robin “Hood” kreeg het op zijn heupen door in deze periode 2 driepunters “dodelijk” af te drukken en Tycho, Marc, Marco en Isaiah (en later Alberto) lieten zien niet meer op te kijken naar de tegenstander, de tegenstander liep nu achter hen aan ! Helaas hadden we ook zwakke momenten, waarschijnlijk veroorzaakt door vermoeidheid omdat basketballen tegen zo’n tegenstander heel veel kracht vergt, waardoor te vaak “knullig” balverlies tot een simpele score van Zoebas leidde. Het was dan ook jammer dat, ondanks ons prima spel, Zoebas deze periode toch nog won, de stand na de derde periode was : 73-52.
In het 4e kwart moest de coach veel gaan wisselen, de U14-2 spelers probeerden het nog wel, maar werden te moe en aan het spel was te zien dat het “rommelig” werd, passes werden te kort, te zacht, te hard, etc. en helaas ging daardoor de kaars voor de U14-2 langzaam uit. Één aktie was nog wel heel mooi; Robin gaf, werkelijk snoeihard, een pass vanaf de 3 puntenlijn naar Mike, die op het juiste moment naar de basket draaide en de bal eenvoudig scoorde (nog effetjes en hij dunkt hem snoeihard !) heerlijk als U12’ers zo’n bal al kunnen maken! De wedstrijd eindigde in een verdiende 89-61 eindstand voor Zoebas. Toch ook een heel groot compliment naar Isaiah, Tycho, Alberto, Marco, Robin, Luuk, Marc en Mike, we zijn nog steeds als team aan het groeien, leren van de fouten en worden met de week beter!

Volgende week weer nieuwe kansen U14-2 !
[i]Scores:[/i] Mike (26), Marco, Isaiah en Robin (8), Tycho (6), Marc (4) en Alberto (1)