Het schoolbasketbaltoernooi werd tot dit schooljaar altijd in het voorjaar gepland. Samen met het “Servicepunt Sport en Bewegen” is er nu voor gekozen om dit toernooi in het najaar te houden. Als binnensport zijn wij niet afhankelijk van goed weer en kan het toernooi altijd doorgaan. Op dinsdag 9 oktober hebben de voorrondes voor de meisjes plaatsgevonden en op 11 oktober voor de jongens.
Op donderdag 18 oktober moesten de teams die door de voorrondes waren gekomen opdraven voor de finale. Eén school kon helaas niet meedoen aan de finale, omdat 2de plaats. Het werd heel erg spannend toen er een gelijkspel ontstond in de strijd om de 3de-4de plaats. De speeltijd moest een aantal keren met 2 minuten verlengd worden om een winnaar te hebben voor de 3de plaats (die zouden ten slotte een trofee in ontvangst mogen nemen!). De laatste wedstrijden begonnen daarom iets later. De supporters mochten voor de laatste wedstrijden ook rondom het veld plaatsnemen. Onder luidde aanmoediging streden op veld 1 de jongens van het Bolwerk tegen de jongens van de Koningin Juliana School. Op veld 3 streden de meisjes van het Bolwerk tegen de meisjes van de School Kastanjelaan. Helaas voor het Bolwerk moesten ze in beide andere scholen hun meerdere erkennen. Het is echter geweldig dat zowel het jongens- als het meisjesteam van één school de tweede prijs mee naar huis mocht nemen.
De winnaars van het schoolbasketbaltoernooi voor schooljaar 2007-2008 zijn dus: voor de meisjes School Kastanjelaan en voor de jongens de Koningin Juliana School.
Hieronder volgt de volledige stand en nog wat foto’s. Mocht u in het bezit zijn van leuke impressiefoto’s van deze middag, dan zetten we ze graag voor u op deze site.

[img]/img/nieuws/SCHOOL.png[/img]

Vond je het heel erg leuk om te basketballen, dan kun je altijd een paar keer mee komen trainen om te kijken of basketbal ook jouw sport zou kunnen zijn. Meer informatie vind je op deze site!

Deze sportieve middagen waren niet mogelijk geweest zonder de inzet van een aantal leden van BVL. Gelukkig waren er een paar jeugdspelers, die bereid waren om een aantal wedstrijden zeer vakkundig te leiden. Onze dank hiervoor!