De U16-2 was, op Armand na dan, compleet ! Dat is te zeggen; Daan en Vince waren iets later omdat ze een andere tijd in gedachten hadden. Omdat we nu met 9 man waren, konden we ook full court press gaan spelen omdat we voor elke positie een dubbele bezetting hadden. Het was in het begin even wennen met deze nieuwe spelstijl; de basis 5 met Dennis, Pieter, Esteban, Philip en Roy had moeite om het hele veld te verdedigen en te vaak stonden er Zoebas spelers vrij. Daarnaast “dacht” BVL dat we onder de borden konden heersen, ook als is je speler een kop groter. Fout gedacht U16-2! Zoebas kon daardoor in deze periode bijblijven en de eerste periode eindigde daardoor in 16-11.

De 2e periode ging veel beter; Mark, Jeroen, Philip, Esteban en Pieter gingen beter verdedigen, de (lange) tegenstander werd nu uitgeboxed en de full court press begon zijn vruchten af te werpen, vooral Esteban blijkt hier heel goed in te zijn en was een plaag voor Zoebas. Daan en Vince lieten ook vandaag zien al heel goed mee te kunnen basketballen en het thuispubliek was verbaasd over hun prima speelstijl: Waren dit echt nieuwelingen ? Langzaam liepen we van de tegenstander weg naar een 25-15 tussenstand.

In de 3e periode, net als vorige week trouwens, had de U16-2 een vliegende start, de ene na de andere steal zorgde ervoor dat Zoebas al heel gauw de handdoek in de ring moest gooien, snelheid won het overtuigend van lengte. Alle spelers van de U16-2 doen prima mee, centers, forwards en guards zijn volledig uitwisselbaar en voor een coach is dit heerlijk; je kan dit team “lekker”opjagen, het spelplezier straalt eraf, ze willen voor elkaar gaan, geen gemopper, lekker basketballen ! Na de 3e periode stond het 49-23.

In de 4e periode ging de U16-2 vrolijk verder, alleen begon wel de vermoeidheid toe te slaan, dat is dan nog iets waaraan gewerkt moet worden: conditie. Hierdoor werden een aantal gemakkelijke kansen gemist, maar dat neemt niet weg dat de U16-2 toch eenvoudig naar een 60-29 winst snelde en de eerste punten dus binnen zijn.
Prima gespeeld U16-2, het is te zien dat jullie er erg veel zin in hebben en wat ik vorige week al opmerkte: Er zit heel veel spelplezier in dit team, probeer het samenspel nog beter te laten worden en dan gaan jullie nog heel veel wedstrijden winnen !

[i]Scores[/i]: Esteban 20, Roy 8, Mark 7, Daan en Philip 6, Dennis en Pieter 4, Jeroen 3 en Vince 2, iedereen gescoord, klasse mannen !