De openingswedstrijd van de rayon competitie voor het meisjesbolwerkteam MU16 was (alweer) twee weken geleden. Toen moest de ploeg van Monique “Ammie Ammerlaan “uit spelen tegen Binnenland. Het werd een walk-over.
Hieronder het verslag van Jillian:

we moesten bij de Van Zweedenzaal verzamelen om 14.45; we zouden de rest van het team in de hal ontmoeten. Toen snel omkleden en daarna warm lopen. Het warm lopen ging erg goed.
De scheids floot nog 3 minuten en we werden door de “yo!” van Ammie bij elkaar geroepen om de posities enz. te bespreken. De scheids floot nog eens, nog 1 minuut. We gingen het veld in. We stonden om de middencircel en de spanning was om te snijden. We stonden met z’n alle te wachten op de tafel die nog niet klaar was. De scheids wachtte met de bal in z’n handen op de goedkeuring van de tafel dat alles in orde was. Er werd geknikt en de scheids gooide de bal op, we hadden balbezit en we scoorde het eerste doelpunt. Verder ging de wedstrijd erg goed en we stonden in de eerste periode met ruim 15 punten voor.
In de tweede periode ging het nog iets beter dan in de eerste dat kwam, omdat de zenuwen al weg waren gespeeld in het eerste kwart. In de derde periode gaven we de tegenstander een beetje meer ruimte, we wachtten ze op bij de vrijeworplijn. In het vierde kwart gingen we weer pressen en we sloten de wedstrijd af met een mooie score:121 tegen 28.