Tijdens de zomervakantie hebben drie BVL’ers hun skills verbeterd door naar een basketbalkamp te gaan. Opvallend detail, ze zitten alle drie in de JU16-selectie.
Tim (Heshusius) ging naar het basketbalkamp van de NBB in Elst. Na een week hard trainen heeft hij nog meer “zin” in het komende seizoen. Tomas (Breel) en Boris (Crama) gingen naar het Summercamp van Mario Bennes in Landsmeer. Ze werden er “gedrild” door o.a. Ton Boot, Martin Esajas, Ed Norvell, Mike Nahar, Meindert van Veen en natuurlijk Mario Bennes zelf. Tussen de 120 deelnemers had Tomas de pech dat hij op de eerste dag al een bal op de vingers van z’n “schothand” kreeg. Gevolg was dat hij bijna alle oefeningen met zijn “verkeerde” hand moest trainen. Boris had een topweek. Hij werd niet alleen gekozen in het All Star Team van zijn leeftijdscategorie, maar kreeg ook de Mario Bennes Award. Een prijs voor talent, inzet, teamgeest en persoonlijkheid. Overigens, ook de trainer voor het JU12-1 team deed mee aan het Summercamp, Glenn Schijf. Hij zal ongetwijfeld een paar drills hebben geleerd die de JU12-1 het komende seizoen krijgen voorgeschoteld.