Wie de kampioen gaat worden is wel duidelijk. BVL is niet meer in te halen, het doel is aangepast; we willen graag [b]ongeslagen[/b] kampioen worden. Alleen vindt de U12-1 het woord “ongeslagen” raar; het zou toch eigenlijk “onverslagen” moeten zijn?

Wie kan de U12-1 op deze vraag een correct antwoord geven ?
De wedstrijd van vandaag was tegen Zoebas. Dit keer konden de coach, spelers en supporters voor 2 routes kiezen; de snelwegroute en de “landelijke” route via de Noord Aa. Deze laatste ging aanzienlijk vlugger, maar gelukkig 5 minuten voor tijd was iedereen toch aanwezig, de warming up werd wel wat korter dan gepland.
De eerste periode met Marco, Isaiah, Mady, Mike en Robin verliep niet geheel volgens plan, Zoebas stoorde goed en verdedigde fel, daarnaast was onze passing niet datgene wat we van onze U12-1 gewend waren. Ondanks dit alles konden we toch snel op voorsprong komen en die zouden we daarna ook niet meer uit handen geven. Via “wat” dunks van Mike en een openingscore van Robin (de laatste 3 wedstrijden scoorde hij de eerste treffer) eindigde de 1e periode in 13-19.

De 2e periode ging veel beter. In plaats van (teveel) dribbels werd nu veel meer de pass en vrij lopende man/vrouw gezocht; Isaiah, Tycho, Mady, Robin en Luuk wisten elkaar prima te vinden en scoorden erop los. Vooral Luuk zullen we na deze wedstrijd “Lucky Luuk” noemen; hij schoot ballen vanuit de meest verschillende standen raak en kwam uiteindelijk in de dubbele cijfers, een record voor hem, way-to-go Luuk! De 2e periode eindigde in 27-43, een ruime voorsprong, drie kwart jaar geleden zou zoiets voor de U12-1 ondenkbaar zijn…..
En dan is daar weer dat “U12-1 BVL Kwartje”, de 3e periode, waarin de U12-1 echt op stoom komt en een flink gat slaat; Marco, Tycho, Alberto, Mike en Luuk speelden de pannen van het Noordhove dak en vele steals, intercepties, double teamings en scores volgden, de BVL score-trein reed op volle snelheid en deze 3e periode eindigde in een 35-68 tussenstand.

De laatste 4e periode mocht gebruikt worden voor “showbasketbal”. Helaas, ondanks een paar vette dunks van Mike, werd het showbasketbal van Isaiah, Tycho, Alberto, Mady en Robin geen succes, het bracht zelfs Zoebas meer in zijn spel, waardoor we deze periode toch verloren en de eindstand: 53-82 werd. Nou ja “de boog kan niet altijd gespannen staan”, niet ?

Nog 1 wedstrijd te gaan, op 14 april kan dan de U12-1, na de kampioenswedstrijd van de U10-1, het kampioenschap echt gaan vieren, dus BVL-leden:
[b][i]Kom 14 april allemaal naar de Bloemerd want ’s middags vallen er 2 kampioenschappen te vieren!!![/i][/b]

[b]Scores:[/b] Mike (22), Isaiah (16), Tycho (14), “Lucky” Luuk (10), Robin (8), Marco (6), Alberto (4) en Mady (2)