Na de goede resultaten van de afgelopen 2 wedstrijden zaten de toeschouwers weer met hoog gespannen verwachtingen op de tribune. Dit team heeft namelijk de laatste wedstrijden laten zien dat ze nu wel als een team goed samen kunnen spelen. De wilde solo acties blijven steeds meer achterwege. Als deze lukken dan zit iedereen natuurlijk te juichen, maar bij falen krijgt zo’n speler direct het hele team over zich heen. De verantwoordelijkheid voor het eindresultaat wordt nu meer door het gehele team gedragen i.p.v. een slecht resultaat omdat één speler zijn dag niet had! Het samenspel waarop tijdens de trainingen zo hard wordt geoefend zien we nu ook in de wedstrijden terug en dat is voor de toeschouwers genieten.
De wedstrijd begon veelbelovend voor BVL. Het eerste kwart werd echter ondanks sommige hele goede gezamenlijke acties verloren met 22-25. Het tweede kwart werd met maar één punt verschil verloren met 18-19. Het derde kwart won BVL met 29-23. Tijdens een aantal acties viel alles op zijn plaats en konden de jongens elkaar blindelings vinden. Helaas moesten er 3 jongens van BVL met 5 persoonlijke fouten op de bank plaatsnemen. Het vierde kwart werd verloren met 14-30. Ondanks de eindstand van
83 – 97 was het voor de toeschouwers toch een hele leuke wedstrijd om te zien. De jongens van Rotterdam-Zuid hebben snel en fysiek sterker Basketball laten zien. Dit is voor ons team een goed voorbeeld om leerpunten uit te halen en een uitdaging om beter tegenspel te bieden bij teams die op+- de zelfde manier spelen.