[img]/img/nieuws/20070324 BVL U12-1_2.jpg[/img]

De druk is van de ketel. De U12-1 weet nu toch al dat ze kampioen gaan worden, maar willen nu ongeslagen kampioen worden. We hebben nu al zelfs buitenlandse belangstelling, want niemand minder dan Marco Falcone, namens SPORT 1 ITALIA, kwam vandaag opnamen maken van deze officieuze kampioenswedstrijd. In het bijzonder willen wij ook Bauknecht bedanken, die ons in staat stelde het tenue van Isaiah op tijd te kunnen wassen, zodat hij zich net op tijd in een naar fris lavendel ruikend Wolves-tenue kon melden (Daniëlle: volgende week zaterdag spelen we weer …)

Na een professionele warming up begonnen Marco, Isaiah, Mady, Mike en Robin sterk aan het karwei. ZZ Leiden, dit keer zonder JS Nash en andere Amerikanen, heeft geen press, zodat we steeds vrij eenvoudig snelle aanvallen en “lange”aanvallen konden opzetten. Vooral Mike en Robin, maar ook Isaiah maakten gebruik van de vrije ruimte en scoorden veelvuldig, terwijl Marco en Mady zich voornamelijk bezighouden met het afstoppen van de Leidse guards. Het gat werd al geslagen in de 1e periode : 24-12, misschien dat we de 100 zouden halen ?

De 2e periode met Isaiah, Tycho, Luuk, Alberto en Robin ging op dezelfde wijze als de eerste, alhoewel het verdedigen wat minder werd, maar de coach nam dit zijn team niet kwalijk, zolang wij tegenover hun score 2x zelf wisten te scoren, is er niets aan de hand. Mike, die nu ook veel beter gaat bewegen in de bucket, was weer niet te stoppen. Het ging allemaal vrij eenvoudig, ook Tycho, op nieuwe schoenen, nog sneller dan we van hem gewend zijn, maakte prima akties en rondde ze af met prima afstandschoten. We stonden met de rust met 46-26 voor en onze beste periode moest nog komen !!!

De 3e periode met Marco, Tycho, Mady, Alberto en Mike werd een hele mooie periode; Marco gaf veel helpsides aan Mady, zodat de guards nog nauwelijks over de helft kwamen, en we een geweldige transition speelden, zo snel mogelijk van verdediging naar aanval omschakelen en via fast breaks en gives and go’s zoveel mogelijk scoren. We vonden elkaar blindelings en er werd in die periode HEEL MOOI basketbal gespeeld. Na de 3e periode stond het 70-36 en ZZ Leiden gaf de hoop op een goed resultaat op.

Het mooie basketbal wisten Isaiah, Tycho, Luuk, Mady en Robin in de 4e periode vast te houden, het werd een beetje showbasketbal, maar nog steeds zorgden we ervoor dat we altijd de vrije man wisten te vinden onder de basket. Marco, Alberto en Mike (na de 5e fout van een toch heel goed verdedigende Luuk,!) kwamen als wissels erin en de doelpuntenmachine bleef doorgaan, alleen de Hammerdunks van Mike kwamen vandaag niet door, volgende keer beter Mike! De wedstrijd eindigde in 96-48, tot nu toe de hoogste uitslag van het seizoen!
De feestcommissie is al druk bezig, de persfoto is al gemaakt, de zilverpoets ligt al onder handbereik, het persbericht voor de Telegraaf en Leiderdorps Weekblad is ook al gereed, nog eventjes volhouden U12 over 2 weken kunnen we echt feest gaan vieren !

[b]Scores:[/b] Mike (28), Isaiah (25), Tycho (14), Alberto (10), Robin (8), Marco (5), Maddy (4) en Luuk (2). Alleen Evelien scoorde vandaag niet voor de U12; ze speelde namelijk met de U10 mee !