Wie had dat voor mogelijk gehouden ? Eind december worden we nog laatste in de poule en nu staan we in dezelfde poule ongeslagen bovenaan met 4 punten voorsprong op nummer 2 !! Het is ongelofelijk: de prestatiecurve van deze ploeg schiet net zo omhoog als de groeicurve van onze langste man Mike !

Met een uitverkocht BVL-supportersvak in Delft begonnen we aan de wedstrijd. Achteraf gezegd; deze wedstrijd speelden we niet zo goed, als alle voorgaande wedstrijden. Misschien kwam het omdat de ploeg nu ook wel wist dat dit een heel belangrijke wedstrijd was; òf de tegenstander DAS uit Delft kwam gelijk òf we slaan een gat van 4 punten en worden met 2 vingers in de neus kampioen.
De “vroegere club” van de BVL-coach begon goed, daarentegen verliep het teamspel van Marco, Isaiah, Mady, Mike en Robin minder goed. Dat we bij konden blijven had meer te maken met de persoonlijke kwaliteiten van de spelers zelf dan door goed spel, maar feit was wel dat Isaiah in dribbels niet was af te stoppen en dat Mike vrij eenvoudig de ballen erin gooide, na de eerste periode stond het 20-20.

De 2e periode met Isaiah, Tycho, Eveline, Alberto en Luuk ging beter, al ging de fastbreak nog niet zoals we gewend waren, maar opvallend is toch weer dat we zonder lange man weten uit te lopen. Het lijkt wel of de U12-1 2 spelletjes kan spelen waarop de tegenstander zich niet weet in te stellen, vrij eenvoudig liepen we naar een 28-34 tussenstand, maar de coach was er nog niet erg gerust op: we speelden nog steeds niet echt als team en DAS stond slechts met 6 punten achter.

En dan is daar toch weer die superperiode van de U12-1! In de 3e periode begonnen Marco, Tycho, Alberto, Mike en Robin prima en scoorden 4x op rij voordat DAS iets terug kon doen en zo stonden we direct 18 punten voor! Nadat Mady voor Marco, na een blessure, was gewisseld legde zij op fantastische wijze de Delftse snelle guard aan banden waardoor de opbouw van de Delftenaars constant werd verstoord en daar profiteerden Robin, Alberto en Tycho van. Na de derde periode stonden we dan ook met 41-53 voor en de wedstrijd was gespeeld.

In de 4e periode probeerde DAS nog 1 keer terug te komen. Door een 2-man verdediging op Mike probeerden ze hem uit te schakelen. Maar Mike ontwikkelt zich snel en dat gehang en getrek aan hem was hij zat, hij ging goed opposten, rolde af en werd op zijn wenken bediend door Eveline, Isaiah en Mady. Als Mike zo speelt kan echt niemand hem meer tegenhouden, hij scoorde er vrolijk op los. Ook Luuk profiteert van zijn “sleurwerk” want doordat Mike de 2e man meetrekt stond Luuk vaak goed onder de basket vrij, jammer genoeg gaan ze er nog niet allemaal in, maar dat is een kwestie van tijd, nietwaar Luuk ? Door een fantastische scorende Igor van DAS werd de 4e periode toch nog verrassend verloren met 18-16 maar de overwinning kwam geen minuut in gevaar; de eindstand werd 58-71 en de 7e overwinning op rij was binnen ! We hebben nu nog maar 1 uitdaging: ongeslagen kampioen worden, nog 3 wedstrijden te gaan; dit moet lukken U12 en dan weet ik al wie er, op het ouder/kind toernooi van BVL, COACH EN TEAM VAN HET SEIZOEN 2006/2007 gaat worden….

Topscores: Mike (30), Tycho en Robin (10), Eveline (6), Marco en Alberto (4), Luuk (3), Isaiah en Mady (2)

En om Mart Smeets te imiteren: De hamvraag voor deze week is: welk team van BVL heeft spelers, die 3 wedstrijden achter elkaar allemaal weten te scoren ???????
De winnaar kan twee gratis toegangsbewijzen verdienen voor de eerstkomende thuiswedstrijd van deze ploeg….