Afgelopen weekend speelde JU14-1 tegen Woodpeckers uit Houten. De uitslag 167 – 9.
Wat moet daar over geschreven worden? Tomas Breel had op de tribune een aardige analyse, “Hmm, 167 punten scoren is knap, maar slechts 9 punten tegen krijgen is bizar…”. Na de eerste vier minuten full-court verdedigen stond het 26 – 0 en gaf coach Paul Crama aan over te gaan op half-court verdedigen. Maar ook dat was niet de oplossing om een “echte” wedstrijd te creëren. Het eerste kwart werd gewonnen met 43 – 5, het tweede met 40 – 0 en het derde kwart werd 32 – 2. De heren vonden het daarna nodig om er nog een schepje bovenop te doen, dus werd het laatste kwart gewonnen met 52 – 2.
Voor BVL was het leuk om te zien dat iedereen zijn puntjes meepakte, en dat iedereen ondanks het grote verschil gemotiveerd bleef spelen.
Woodpeckers hoort duidelijk niet in de hoofdklasse, aan dit soort wedstrijden heeft niemand wat.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 18, Boris Crama 50, Bas Kallenberg 20, Raoul Koopmans 18, Iwan Osman 15, Mike v.d. Vlist 2, Jeroen Vos 40, Mark de Zwart 4.

Philip van Houwelingen was de gehele week ziek geweest, had nog hoofdpijn, zat op de bank, en vroeg zich af of dit wel een echte wedstrijd was…?