Het wordt eentonig. JU14-1 wint tot op heden alles in de regio hoofdklasse. Afgelopen zaterdag werd er in de Bloemerdhal ruim gewonnen van Oegstgeest, 70 – 31. Het was een wedstrijd met twee gezichten. Verdedigend klopte het dit keer helemaal. Oegstgeest kwam in de eerste helft nauwelijks aan scoren toe. Raoul en Jeroen waren de baas onder het bord, Vincent was sterk als back-up. Maar het vervolg, normaal gesproken ons sterkste punt, was zwak. Er zat geen rust in het team. Het overleg ontbrak in de eerste drie kwarten. Dat was deels een verdienste van Oegstgeest. Zij speelde fysiek sterk en probeerde de opbouw al vroeg te storen. Bovendien werd er veel te veel balverlies geleden op de eigen helft. Té snelle passes, of té veel gedribbel. De eerste pass (de outlet) was vaak onnauwkeurig, niet naar de openstaande man, maar naar de man die juist verdedigd werd. Een paar time-outs bracht wel wat verbetering, maar de opbouw bleef moeizaam. Boris kreeg weinig ruimte voor zijn drives naar de basket, dus moesten anderen het scoren van hem overnemen. Raoul, de captain, nam het initiatief. Hij buffelde zich vaak een weg om te scoren. Miste Raoul, dan stonden Jeroen of Vincent klaar om de bal weer te veroveren. Helaas leidde dat niet altijd tot een score van één van de teamgenoten.
Philip, Iwan en Dennis hadden moeite met het tempo. In dit soort wedstrijden moet er een stapje meer gedaan worden. Doe je dat niet, dan is de tegenstander je de baas. Mark en Bas werkten hard, maar hadden aanvallend niet de touch om puntjes te maken. Mike had een paar sterke momenten. Slim pakte hij een paar puntjes en bovendien wist hij dit keer zonder fouten goed te verdedigen.
De tussenstanden, het eerst kwart 12 – 2. Tweede kwart 20 – 2. Ruststand 32 – 4 (er werd dus écht verdedigd, maar voor ons doen ook weinig gescoord).
In de rust besloot coach Paul Crama uit een ander vaatje te tappen. “Boris, ga nu inside wanneer het kan. Loop je niet steeds vast, gebruik je snelheid, je balvaardigheid, maar doceer…. Zoek Raoul of Vincent onder het bord… . Philip, speel agressief op de bal, maak eens een fout. Laat zien dat je er staat. Mark, controleer de bal, doe geen dingen die je niet kan, maar ga uit van de dingen die je wél kan… . Bas, neem je schot. Niet té voorzichtig, niet altijd opzij passen. Op de training scoor je regelmatig… Je kunt het écht wel…!”
Hoewel we het derde kwart beter begonnen, was het toch nog zoeken naar de juiste balans. Door het accent naar de aanval te verleggen, lieten we verdedigend een paar steekjes vallen. Er werd veel doorgewisseld om iedereen wat rust te gunnen. We verloren het derde kwart 18 – 19. Helaas verloren we ook Jeroen. Hij ging ongelukkig door zijn enkel. Met een ijszak op de enkel bleef hij de rest van de wedstrijd toeschouwer. Het vierde kwart werd er weer echt gebasketbald. Het tempo kwam terug in de wedstrijd. Er kwam ruimte doordat het speelveld breder werd gemaakt. Boris kreeg nu wel de kans om zijn drive naar de basket te maken. Hij scoorde 12 van z’n 18 punten in het vierde kwart. Vincent kwam bij een val ongelukkig op zijn pols terecht. Dat was een minpuntje, maar de wedstrijd was toen al beslist. Eindstand 70 – 31.

[i]Scores:[/i] Vincent Antes 8, Boris Crama 18, Philip van Houwelingen 2, Raoul Koopmans 24, Mike v.d. Vlist 5, Jeroen Vos 13.