De wedstrijd tegen Binnenland MU18 is door het bolwerk gecontroleerd gewonnen. Nadat eenmaal de voorsprong op zo’n twintig punten was gebracht, werd vervolgens de wedstrijd rustig uitgespeeld. Het verschil had nog veel groter kunnen worden, maar het meisjes bolwerk team speelde een beetje met de handrem op de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 78-54.

De wedstrijd stond vooral in het teken van de revanche in het onderlinge treffen tussen de speelsters die bij beide teams in de rayon selectie spelen. Bij het bolwerk Rijnland zijn dit Willemijn Kallenberg, Zera Butter en Maxime Essenstam en bij Binnenland zijn dit Jamailah Adams, Sanne Woudenberg en Eline Kasius. Coach Ton Kallenberg had dan ook voor aanvang van de wedstrijd reeds aangegeven dat het verschil in deze wedstrijd wel eens bepaald zou kunnen gaan worden door de overige speelsters. Daarbij ging hij ervan uit dat het team van BVL toch over een bredere basis zou kunnen beschikken dan Binnenland. Bij Binnenland moest de score inbreng zo goed als van deze drie speelsters afkomen.
Na een vrij schuchter begin aan beide zijden (2-5 na vijf minuten spel), was het vooral Lara Moerer die in de eerste periode richting gaf aan de score. Met name de laatste minuten van de eerste periode bracht zij snel het verschil op het bord (18-8). In de tweede periode leek het vooral de strijd te worden tussen de guards aan beide zijden. Bij het bolwerk scoorden Zera Butter en Willemijn Kallenberg en bij Binnenland waren het Jamailah Adams en Sanne Woudenberg die Binnenland op dat moment nog in de wedstrijd hielden. De strijd tussen de centers van beide partijen, Maxime Essenstam en Eline Kasius, was interessant om te zien omdat zij elkaar beiden goed partij boden. Bij rust was het verschil nog altijd slechts 10 punten in het voordeel van het bolwerk (39-29).
In de derde periode maakte Zera Butter het verschil snel groter. De verdediging ging op slot aan Leiderdorpse zijde en het bolwerkteam besliste gedecideerd de wedstrijd 55-31. Het restant van de wedstrijd werd freewheelend aan beide zijden afgewerkt, waarbij Eline Kasius nog even de kans aangreep om wedstrijdtopscorer (25 punt) te worden.
scores: Zera Butter (24 punt; 10 int), Willemijn Kallenberg (18), Lara Moerer (14), Maxime Essenstam (12), Ella Tijssen (6), Christine van Langerak (4), Chanel Oschmann (2)