De afgelopen twee weken moesten de meiden van onder 20 ver rijden om hun tegenstanders te ontmoeten. Op 3 maart troffen we Crackerjacks in Amersfoort en op 10 maart stonden we tegenover Broeckland Lions in Breukelen.
Beide keren met een incompleet team omdat Carola en Robin moesten werken. Gelukkig kon Ilva beide keren meespelen zodat we toch met één wisselspeler op weg konden.
En het was leuk! Samen in een auto met gezang op heen- en terugweg (coach Bert mocht helaas pas na de afrit Leiderdorp zijn “Nederwiet” draaien)
In de wedstrijd werd geconcentreerd gespeeld. Daar waar in voorgaande wedstrijden de opbouw te wensen overliet, konden we nu goed samenspel zien. Met name Sigrid viel op door goed aanvalsspel en gretigheid naar de bal. Wederom bracht Ilva een goede opbouw en lieten Anne en Linn zien dat ze ook goede teamspelers kunnen zijn. Renske speelde geconcentreerd en pakte tegen Broeckland weer een driepunter mee. Maaike speelde in beide wedstrijden een prima partij waarin diverse center moves waren te bewonderen.
De wedstrijd tegen Crackerjacks ging redelijk gelijk op, we verloren de tweede periode maar pakten in de eerste en derde periode de punten. Sigrid schoot haar record naar 16 punten. De laatste periode werd professioneel uitgespeeld.
In de wedstrijd tegen Broeckland hadden we het makkelijker. Alle periodes werden gewonnen. De eerste periode maar met 2 punten omdat we veel reboundverlies hadden en de bal slordig uitspeelden. Toen dat beter ging lopen raakten we niet meer in problemen. Na de derde periode stonden we ruim voor en in de vierde periode konden we de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. Prima wedstrijden en we staan op 2 punten van de koploper. We gaan er voor, we worden kampioen!

3 maart Crackerjacks – BVL D-u20 57 – 67
Renske 2, Sigrid 16 (1p), Linn 12 (1p), Anne 4, Ilva 3 (1p), Maaike 30 (3p)

10 maart Broeckland Lions – BVL D-u20 33 – 57
Renske 7 (2p), Sigrid 6 (1p), Linn 4, Anne 7 (1p), Ilva 6 (2p), Maaike 27