Zaterdag speelde de U10-1 de uitwedstrijd tegen BS Leiden, één van de sterkere tegenstanders in onze poule. Thuis hadden we wel van ze gewonnen maar BS Leiden is duidelijk sterker aan het worden.

Het eerste kwart ging gelijk op en eindigde in 12 tegen 12. Jeroen, Vincent L. en Evelien pakte hun puntjes maar Leiden deed dit ook. Op tactisch gebied was er ook een verandering te zien: Leiden is al bezig om met verschillende aanvalssystemen te werken; hun coach schreeuwde soms “3” en dan weer “2” en wij dachten dat hij aangaf hoeveel klontjes suiker hij in zijn koffie wilde !
In de het tweede kwart liep Leiden uit en stond met de rust voor. In dit kwart kreeg Mathijs in een paar minuten 4 P’s en moesten we iets voorzichtiger gaan spelen omdat Burhan er ook al 3 P’s had. Burhan deed erg zijn best en is verdedigend een rots in de branding !! Jeroen moest helaas eerder weg dus we hadden nog maar 7 dappere spelertjes over. Olivier, Vincent D. en Emma vochten voor wat ze waard waren in het derde kwart; die eindigde met de stand 36-36….

En dan het vierde kwart waarin het sprookje toch een goed einde kreeg. Met grote inzet en een aantal goede scores op rij van Evelien, Emma, Burhan en Mathijs werd er eindelijk afstand genomen. De coach van Leiden kon schreeuwen wat hij wilde, de scheidsrechter kon fluiten wat hij wilde (prima scheidsrechters die zeker niet partijdig floten, klasse !) maar BVL ging winnen met 52 tegen 43 en is na zaterdag een stuk dichter bij het kampioenschap gekomen. BVL kan trots zijn op de U10-1, klasse!

[b]Scores BVL:[/b] Burhan 4 punten, Emma 6 punten, Vincent L. 6 punten, Jeroen 8 punten, Mathijs 8 punten en Evelien 20 punten