Eindelijk hebben we het voor mekaar, we hebben Grasshoppers verslagen in eigen huis; dat kleine @#$#%$^&^%-zaaltje in Katwijk !!
Zonder onze “powergirl” Eveline en “powerguard” Isaiah, maar wel weer met “Mighty Mike” in het team reisden we af naar het pittoreske kustplaatsje aan de zee. De eerste vijf; Marco, Rowan, Alberto, Mike en Robin hadden het moeilijk, het leek wel of we de slaap nog uit onze ogen moesten wrijven (was ook voor basketballers weer errug vroeg) en daardoor onze tegenstander niet zagen, vrij eenvoudig wist Grasshoppers fast breaks te lopen, terwijl dat ONS handelsmerk is! Ook Mike, net ziek geweest, had moeite om de bal erin te gooien, kortom het liep niet, de eerste periode eindigde in een 19-10 voorsprong, voor het eerst sinds 1 januari 2007 stond de U12-1 OP ACHTERSTAND !

We werden hierdoor wakker, want de 2e periode met Tycho, Luuk, Maddy, Alberto en Mike ging veel beter, vooral Tycho, Maddy en Alberto waren een plaag voor hun tegenstanders, maar ook Mike, en met name Luuk verdedigden de bucket als tijgers en gaven help-sides waar nodig, langzaam kropen we weer terug in de wedstrijd en eindigde de 2e periode in 27-24, nu nog slechts 3 punten achterstand !

De 3e periode, traditioneel zonder Mike, is altijd onze verrassingsperiode voor de tegenstander en ook dit keer was het niet anders; zonder Mike en nu met Janine, dacht Grasshoppers zijn (liever gezegd; haar) slag te slaan en ging Grasshoppers vol goede moed ten aanval. Maar Marco, Rowan, Tycho, Luuk en Robin dachten daar anders over, nog fanatieker werd er verdedigd en het sterke wapen van Grasshoppers, double teaming werd nu door Marco, Tycho en Robin overgenomen en via een paar fantastische steals en intercepties van Marco werd het gat gedicht en aan het einde van de 3e periode stond het : 41-41.

Marco, Tycho, Maddy, Alberto, Mike en later Robin en Rowan, gingen er nu helemaal voor, iedereen geloofde er weer en als vanouds liepen wij nu weer de fast breaks, binnen korte tijd liepen we uit naar : 51-43 in de 5e minuut en het verzet van Grasshoppers was gebroken, het werd langzaam stil in de Boorsmazaal, de speelsters van Grasshoppers in het veld geloofden er niet meer in en zelfs een blessure van Tycho gaf ze ook geen enkele hoop, want Robin nam zijn taak meer dan voortreffelijk over en we liepen hierdoor naar een 50-59 eindzege. Zolang dit team bij elkaar is hadden wij tot dit moment NOG NOOIT van de Grasshoppers meisjes gewonnen ! Gefeliciteerd U12-1 met deze prestatie en de coach gaat het (overwinning)sheet inlijsten en vanavond effe lekker doorzakken !! Volgende week wacht er nog een hele lastige tegenstander op ons in Delft, maar na deze overwinning ziet de coach nu al met vertrouwen die wedstrijd tegemoet !

[b]Scores:[/b] Mike en Robin (12), Marco (11), Rowan, Tycho en Alberto (6), Maddy (4) en Luuk (2); jaaaa de oplettende lezer heeft het net als vorige week goed gezien: ALLE spelers hebben WEER gescoord !