Het is wel even wennen voor de U12-1: we wonnen vandaag alweer, dit keer van BS Leiden ! We zijn bezig om de favoriet in de poule te worden, we moeten zeker nog beter worden maar de weg naar een mogelijk kampioenschap ligt daar. De overwinning van vandaag kwam zeker niet aanwaaien. Het was een spannende wedstrijd, we moesten tot het uiterste gaan om de overwinning mee naar huis te nemen….

De 1e periode begon, zoals we tot nu toe gewend zijn prima; Marco, Isaiah, Alberto , i.p.v. de nog zieke Maddy (beterschap !), Mike en Robin speelden zowel verdedigend en aanvallend goed, steeds werd de vrije speler gevonden en we liepen in deze periode dan ook snel naar een 6-16 voorsprong.

In de 2e periode gingen Eveline, Tycho, Luuk, Alberto en Mike door met het goede spel, maar we liepen niet echt weg omdat we wat minder fel verdedigden als in de 1e periode, dachten we dat we er al waren, U12-1 ? BS Leiden zag zijn kans en ging langzaam aan inlopen, gelukkig dankzij een aantal prima breaks en layups van Alberto gingen we toch rusten met een geruststellende 16-24 stand.

De 3e periode zonder Mike, maar wel met “the Fast & Furious Five”: Marco, Isaiah, Eveline, Tycho en Robin, begon ronduit slecht, het niet meer fel verdedigen van onze kant, maar ook een veel fellere BS Leiden zorgde ervoor dat BS Leiden langzaam inliep, terwijl wij juist verwacht hadden dat we eenvoudig zouden weglopen; het is toch wel moeilijk spelen als je favoriet ben …. Gelukkig; Isaiah werd op tijd weer wakker en met fantastisch (dribbel)spel, layups en schoten liet hij zien helemaal terug van weggeweest te zijn, klasse Isaiah !, Na deze periode stond het 30 – 36.

De laatste periode zou geen probleem meer opleveren dachten we, we hadden immers weer Mike in het veld EN Isaiah EN Marco EN Robin EN Luuk, toch ? BS Leiden dacht daar anders over. BS Leiden probeerde nog 1 keer alles op alles te zetten en via prima aanvallen (dat moet gezegd worden) scoorden zij (te) vaak en zij kwamen gevaarlijk dichterbij. Mike, Isaiah en Alberto bleven gelukkig ook nog scoren en tegen het einde begonnen we ook weer veel feller te verdedigen en braken we het verzet van BS Leiden, toen Marco via een fantastische steal en score ervoor zorgde dat wij met een winst van 47-54 naar huis konden afreizen.

Prima gedaan U12-1, maar nogmaals (en de coach blijft erop hameren): het is een lange weg, blijf hard trainen, blijf hard werken, blijf als team spelen, blijf met 2 voeten op de grond staan, pas dan maken we een kans op een kampioenschap !

[b]Scores:[/b] Mike (18), Isaiah (16), Alberto (10), Tycho (6) en Robin en Marco (2)