Het meisjesbolwerkteam heeft de eerste wedstrijd van de tweede helft van de competitie aangegrepen om de kandidatuur voor een hoge notering in de Elite B competitie te onderstrepen. Het Schiedamse Juventus werd het slachtoffer van de dadendrang van de MU16. Het werd net geen 100 punten verschil: 33 – 131.

Het meiden bolwerkteam speelde pas vrijdagavond om 21.00 uur. Normaliter is dat een te laat tijdstip voor jeugdteams, maar de coaches Marcel en Ton lieten de wedstrijd na overleg toch op dit tijdstip staan. Een voordeel was wel dat de meiden nog eerst gewoon een training konden afwerken. Bovendien kregen alle meiden na de training hun rapportages over de eerste helft van het seizoen.
Na een geconcentreerde warming up werd de Elite B competitie gestart tegen een onbekende tegenstandster (Juventus), maar waarvan de verwachting wel was dat een (ruime) overwinning tot de mogelijkheden behoorde.
De full court press miste zijn uitwerking niet. Coach Ton Kallenberg had vooraf reeds benadrukt om de wedstrijd reeds in het eerste kwart te beslissen en dit gebeurde. Op hoog tempo werd Juventus onder de voet gelopen en na de eerste periode (13-28) was het eigenlijk vooral de vraag of BVL de controle over de wedstrijd zo strak kon blijven houden. In de tweede periode liep het verschil gestaag verder uit tot een 23 – 55 ruststand. Ondanks deze ruime voorsprong waren de coaches Marcel en Ton nog niet tevreden. Met name dat Juventus er nog in geslaagd was om 23 punten te scoren, zat hen niet lekker en zij voerden de druk nog verder op. Het miste zijn uitwerking niet. In de derde periode kwam Juventus slechts 1 keer tot scoren en liep BVL verder uit naar 25-86. Omdat Juventus steeds aan de noodrem moest trekken, leidde dit ertoe dat steeds meer speelsters met 5 fouten naar de kant moesten, waardoor zij halverwege de vierde periode nog maar drie speelsters in het veld hadden en de wedstrijd nog meer een eenrichtingsverkeer werd dan het al was. Vooral Lara Moerer had een prettige avond, want zij mocht gelegitimeerd “balletjes afwachten” om zo snel mogelijk te scoren. Maxime Essenstam scoorde het 100e punt (rondje …) en verder werd het steeds meer de vraag of er met 100 punten verschil kon worden gewonnen. Uiteindelijk kwamen de meiden hiervoor ongeveer 10 seconden tekort. Het werd 33 – 131.
scores: Lara Moerer (32), Zera Butter (21), Maxime Essenstam (19), Ella Tijssen (17), Willemijn Kallenberg (15), Sigourney Lionar (13), Chanel Oschmann (8), Anouk Nijman (4), Kirsten Siera (4)