De meiden van het bolwerkteam U 16 hebben in de rayon competitie een regelmatige overwinning behaald op Grasshoppers U16. Beide teams waren duidelijk bang voor elkaar, wat onder meer zichtbaar was in het matige schotpercentage aan beide kanten. Desondanks was de overwinning voor het Bolwerkteam erg regelmatig en kwam deze ook de tweede helft geen moment meer in gevaar.

Het bolwerk speelde zeker niet in de sterkst mogelijke samenstelling. Zera Butter ondervind nog altijd last van haar blessure, Chanel Oschmann was ziek maar wel aanwezig en Sigourney Lionar en Alexis Hewitt ontbraken bij de wedstrijd.
Het was Willemijn Kallenberg die de toon zette voor de Leiderdorpse winst en het Bolwerk op voorsprong zette. Grasshoppers volgde in de eerste periode zeker goed. Maar beide teams hadden moeite om ook de gemakkelijke schoten in scores om te zetten, waardoor de score in de wedstrijd niet snel opliep. Direct vanaf de start van de tweede periode (13-15) zetten de bolwerkmeiden de schroom het eerst van zich af en – mede geholpen door een prima verdediging – groeide het verschil tussen beide teams langzaam maar gestaag. Bij rust keken de meiden al met een tevreden blik naar het scorebord: 23-32.
Ook in de derde periode was het vooral de verdediging bij BVL die het verschil maakte. De dreiging van speelsters als Sonja Kuijt, Maaike v.d. Oever en Mirjam Zwaan werd prima aan banden gelegd door de bolwerkmeiden. Slechts een enkel afstandsschot trof doel maar was niet echt bedreigend voor het bolwerk en de voorsprong groeide door naar 31-44 aan het eind van de derde periode. Het grootste verschil viel uit in de vierde periode (35-53), waarna het bolwerk het tempo wegnam en zelf ook af en toe verviel in slordig spel. Hierdoor werd het verschil voor Grasshoppers nog iets draaglijker aan het eind van de wedstrijd (44-56), maar het was toch het Bolwerkteam dat het sterkste spel had laten zien in deze wedstrijd.
scores: Willemijn Kallenberg (17), Lara Moerer (8), Zera Butter (7), Maxime Essenstam (7), Ella Tijssen (6), Anouk Nijman (5), Kirsten Siera (3), Chanel Oschmann (2), Christien van Langerak (1)