[i]Geachte leden van BVL,[/i]
De financiële situatie van BVL is niet rooskleurig. Voor het huidige seizoen 2006–2007 hebben we net als vorig seizoen een sluitende begroting, maar uit voorgaande jaren hebben we nog een huurachterstand bij Sportfondsen (de exploitant van sporthal De Bloemerd). Sportfondsen eist dat wij de achterstallige huur uiterlijk op 14 oktober aanstaande hebben betaald. Om hieraan te kunnen voldoen, hebben we een tijdje geleden op aanraden en met een borgstelling van de gemeente een lening aangevraagd bij onze bank (de Rabobank). Vorige week is dit verzoek echter afgewezen. Daarmee ontstaat een problematische situatie. We hebben de gemeente om hulp gevraagd. De oorzaak voor de huidige problemen ligt ook voor een groot deel bij de gemeente (ze zijn niet in staat een degelijke sportaccomodatienota te ontwikkelen). De gemeente moet zich dan ook mede verantwoordelijk voelen om de problemen op te lossen. Of, en hoe, zij deze verantwoordelijkheid oppakken, moet de komende dagen duidelijk worden.
Het bestuur kan zich voorstellen dat deze mededeling de nodige vragen en/of reacties bij u oproept. Zeker als er ook mededelingen in de pers gaan verschijnen. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen. Aanvullende ideeën en suggesties om deze problemen het hoofd te bieden, zijn meer dan welkom!