[img]/img/nieuws/basketballkamp2006groep.jpg[/img]

Even leek het erop dat het basketball kamp dit jaar NIET door zou gaan, het aantal aanmeldingen uit de U10 en U12 groep was dit keer niet groot, maar gelukkig, door een aantal van de U14-groep uit te nodigen, kon toch een groep van 22 spelers, weer aangekleed door basketball kampshirtsponsor Frank Weber van Weber Koeltechniek (Frank bedankt !), naar het “Basketball Walhalla” in Elst afreizen. Na het dierengeluidenspel, waarbij papegaai Jacques weer veel te snel werd ontmaskerd, was het tijd voor een echte basketballfilm: Like Mike 2. Hierna ging iedereen slapen. Nou slapen, de eerste nacht werd zoals gebruikelijk een lange nacht, ja slapen doe je maar thuis hoor, niet als je op kamp bent! De volgende dag trommelden de begeleiders de slaperige spelers om 8:00 uit hun bed: Aan de slag, er moest vandaag flink getraind worden! Een andere basketballvereniging was ook neergestreken in Elst: de U16 van New Stars het Nederlands kampioenteam van vorig jaar. Er werd goed en fel getraind door de U10U12 en U14 groep en daarna werd er met plezier gekeken naar de trainingen van de New Stars “Boys”, vooral onze jonge begeleidsters hadden oog voor de sterspeler: Melvin (aka “Michael Jackson” vanwege zijn kapsel). Melvin kon, volgens de dames, naast mooi zijn, ook erg goed basketballen, dat was duidelijk, maar een partijtje aan het einde van de dag tussen onze spelers en hun groep werd toch mooi door ons gewonnen! Het levend stratego was ook weer een succes, alleen voor hoelang nog? Het betreden van het bos is nu zelfs overdag – als groep – niet meer toegestaan! Volgend jaar maar een ander spel verzinnen. ’s-Avonds werd er een heuse karaoke avond gehouden en lieten veel spelertjes zien over prima zangkwaliteiten te beschikken: na het zingen waren alle vogels uit de bomen in de buurt vertrokken! Daarna werd als afsluiter van de avond weer een film opgezet, maar de meesten haalden het einde van deze film niet meer; om 12:00 lagen alle spelers te slapen!! De laatste dag ging het helaas regenen en bleef het regenen, zodat het onverantwoord was om het toernooitje te spelen, heel jammer. Gelukkig, de leiding had aan een slecht weer plan gedacht en dus werd er weer een basketball film getoond: Rebound ! (Tsja het moet iets met basketball zijn, nietwaar?) Ook na de film en de lunch bleef het regenen dus werd het “Basketball Bingo” tevoorschijn gehaald en deze werd geleid door niemand minder dan “Mr Sjaak Bingo” himself ! Iedereen wilde wel die prachtige prijzen, waaronder zweetbandjes en BVL-petten (bedankt activiteitencommissie!) en een heuse stereo toren winnen! Nadat de laatste prijs weggegeven was, kwam de eerste ouder alweer aanrijden. Om 16:30 stond de hele groep, vermoeid maar voldaan, weer bij de Bloemerd. Graag wil ik Renske, Aniek en Maaike bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid (ook namens Melvin en de rest van New Stars!). Jacques bedankt, dat je op zo’n laat moment zonder probleem bent ingesprongen om als leiding mee te gaan en vooral je rol als “Mr Bingo” is er één om niet gauw te vergeten en natuurlijk ook Jeanette, heel erg bedankt voor je rol als kantinejuf, EHBO-er en als (hulp)moeder. Ook enkele geldsponsors (Circles en Veldhoven the Netherlands) wil ik bedanken voor hun bijdrage in de kosten. Verder wil ik de ouders voor het ophalen en brengen van de kinderen bedanken en natuurlijk als laatste: de spelers zelf, zonder jullie inzet en enthousiasme zou dit kamp nooit (hebben) bestaan, dus … volgend jaar maar weer?

[i]Ramon van Winkel[/i]