Zaterdag moest er wel nog even gewonnen worden van Oegstgeest. De uitwedstrijd was moeizaam gewonnen, dus voorspelde coach Edmar Diebels vooraf dat het wel weer eens een lastig potje kon worden.

[img]/img/nieuws/JA1 time-out.jpg[/img]

Die voorspelling (de coach heeft altijd gelijk….) bleek in het eerste kwart geheel uit te komen. De inzet was meer dan voldoende, echter aan goed samenspel ontbrak het nog wel eens. Wellicht waren onze jongens wat nerveus.
Volle tribunes zijn ze ook nog niet gewend. Iedereen wilde voor de familie de punten maken, dus werd vaak de moeilijke weg gekozen in plaats van een simpele pass opzij. Verdedigend klopte het allemaal redelijk. Oegstgeest kreeg weinig kans op simpele schoten, waardoor ook hun aanval niet geheel uit de verf kwam. Het eerste kwart werd met 16 tegen 13 gewonnen.

[img]/img/nieuws/nieuws/JA1 tomas.jpg[/img]

In het tweede kwart leek het plotseling een heel andere wedstrijd. Het BVL-team begon op gang te komen. Er werd doorgeschakeld naar een hogere versnelling en het publiek kreeg een aantal heel aardige aanvalspatronen te zien. Door goed geconcentreerd te verdedigen, werden bovendien een aantal mooie steals geforceerd, gevolgd door goed uitgevoerde fast-breaks. Oegstgeest werd in het tweede kwart met 34–10 de zaal uitgespeeld.

[img]/img/nieuws/JA1 glenn.jpg[/img]

Ruststand 50 tegen 23. Wat kon er nog fout gaan?
Niet veel dus. Het derde kwart werd daardoor onbewust misschien wel te gemakkelijk opgevat. Oegstgeest kwam aanvankelijk wat dichterbij, maar na een time-out werd alles weer rechtgezet. Ook dit kwart werd gewonnen (18–16). Het laatste kwart werd freewheelend uitgespeeld. Aanvallend kreeg Oegstgeest wat meer ruimte, het harde verdedigende werk eiste zijn tol en ze werden moe. Het kwart eindigde onbeslist (20–20).

[img]/img/nieuws/JA1 rebound.jpg[/img]

Eindstand 88–59 en kampioen in de eerste klasse (regio). In de tweede seizoenshelft zal het allemaal wat zwaarder gaan worden. Het team zal dan uitkomen in de rayonsklasse. We zijn benieuwd!

Iedereen heeft gescoord: David Abouljoud 7; Tomas Breel 16; Pieter Klompmaker 2; Broeno Rijnders 4; Glenn Schijf 25; James Southerland 14; Marc Supper 7; Do Verhagen 11; en Michiel van Zwieten 2.

[img]/img/nieuws/JA1 michiel.jpg[/img]