[img]/img/nieuws/marcelhuibens_bj.jpg[/img]

De Benjamins 1 hebben op ‘kerstavond’ de 750e professionele wedstrijd van ex-BV Leiderdorp speler Marcel Huijbens bijgewoond in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. Marcel Huijbens behoorde in de jaren 80 tot de grote lichting supertalenten die bij BV Leiderdorp werden opgeleid door onder andere de gebroeders Paulides. Na de Leiderdorpse-opleiding ging Marcel zijn geluk zoeken op de Utah University in de USA waar een hardnekkige rugblessure hem een mogelijke NBA carriere dwarsboomde. Hij keerde terug naar Nederland en speelde nog weer even bij BV Leiderdorp waarnna hij in 1988 de overstap maakte naar de eredivisie en bij Orca’s in Urk terechtkwam. Marcel speelt sinds dit jaar voor de Demon Astronauts en zij speelden de 24e tegen Eiffel Towers Den Bosch. Een interessante match up, omdat Marcel sinds 1991 uitkwam voor Den Bosch. Voor aanvang van de wedstrijd werd hij gehuldigd door Henk Reekers (een van de mannen achter het succes van Parker Leiden). De wedstrijd tegen EiffelTowers was Marcel’s 514e ‘gewone’ competitiewedstrijd sinds 1988. Daarnaast speelde Marcel 120 playoff-wedstrijden, 47 keer Europa Cup en 69 interlands. Uiteraard speelde hij nog meer wedstrijden, maar dat waren duels in toernooien (tien jaar HBW), beker- en oefenwedstrijden. Ter herinnering ontving Marcel Huijbens – naast uiteraard een flinke bos bloemen – een bal met daarop zijn naam en het memorabele aantal wedstrijden.

Coach Ramon van Winkel van de benjamins 1 had zijn spelers en speelster meegenomen naar deze bijzondere wedstrijd en het was voor veel van de spelers (en hun ouders?) de eerste keer dat zij naar een ‘echte’ professionele basketbalwedstrijd gingen kijken. Iedereen had het prima naar het zin. Dat de wedstrijd uiteindelijk gewonnen werd door Den Bosch mocht de pret niet drukken, want na afloop van de wedstrijd ging het hele team bij Marcel op de foto en deelde hij op zijn gemak handtekeningen uit aan de talenten, die natuurlijk allemaal dromen om in de voetsporen te treden van deze beroemde nummer 10 van BV Leiderdorp!