De Benjamini’s 2 speelden na een lange reeks thuiswedstrijden weer een uitwedstrijd. Diam en Robin konden er vandaag helaas niet bij zijn. Daardoor zouden we met zijn zevenen zijn. We hadden gevraagd of Eveline wilde mee spelen en zij had er wel zin in. Om 12.30 uur verzamelden we. Er was even probleempje met het aantal ouders dat voor vervoer kon zorgen, maar dat kwam gelukkig allemaal goed. Het wachten was op Alberto, die deze wedstrijd (bleek later) niet mee kon doen. Gelukkig waren Marco en Jeroen bereid om met ons mee te spelen waardoor we met negen Benjamini’s richting Zoetermeer vertrokken.

Daar aangekomen werd er lekker ingelopen, allemaal even de middellijn aantikken om in beweging te blijven. Iedereen was er helemaal klaar voor. De eerste vijf die mochten gaan spelen waren Eda, Jeroen, Jarno, Kenneth en Basri. Al in de eerste minuut werd er een fout gemaakt zodat Kenneth twee vrije worpen mocht nemen die hij helaas allebei miste. Jeroen en Basri pakten tussendoor veel ballen af, waardoor er veel kansen ontstonden. Het lukte Jarno en Kenneth om veel rebounds te pakken. Edda dribbelde met gemak langs de tegenstander naar de andere kant van het veld.
In plaats van het lopen van lay-ups werd er veel geschoten. Helaas ging dat minder goed want de eerste periode werd verloren met 12-6.

De tweede periode stonden Maddy, Jarno, Eveline, Marco en Murat in het veld. Het was even schrikken, want er waren drie hele lange spelers van Zoebas op het veld. Er werd goed samengespeeld. Eveline en Marco konden zo langs iedereen een lay up maken. Murat en Maddy pakten alle ballen af en Jarno had in de verdediging veel rebounds. Door Zoebas werden er twee time outs genomen, zo had BVL de tijd om even te rusten. Zoebas kwam bijna niet meer over de middellijn en verloor deze periode met 20-2.

De ruststand werd 26-14 voor BVL. De rust kon het team goed gebruiken om wat rust te nemen en te oefenen op lay ups en vrije worpen. De coach kon niks aanmerken op het spel want alles ging super!

Bij het aanbreken van de derde periode stonden Jeroen, Maddy, Kenneth, Marco en Basri klaar in het veld. Ze bleven net zo goed spelen als in de tweede helft. Jeroen liep bij balbezit snel naar voren voor de fast-break en kon zo een aantal passes ontvangen die hij goed afmaakte met een mooie lay up. Ook Marco kon eenvoudig de weg naar het bord vinden door om alle tegenstanders heen te dribbelen. Maddy en Basri waren fel in de verdediging, waardoor het balbezit vaak voor BVL was. Kenneth had een aantal mooie kansen, maar helaas wilde niet alles raak gaan. Deze periode werd met 20-10 gewonnen door BVL.

De vierde en tevens laatste periode stonden we met 22 punten maar dat was niet genoeg! Eda, Jarno, Eveline, Kenneth en Murat begonnen deze periode. Al snel werd er een fout gemaakt zodat Eveline vrije worpen mocht nemen (één raak, één mis). Door iedereen werd er lekker gespeeld. De voorsprong werd dan ook snel groter. Bij vermoeidheid kon er snel gewisseld worden door een goed bezette bank. Ook deze periode werd gewonnen door BVL: 19-10.

Een welverdiende winst voor BVL met 65-34!

[b]scores:[/b]
Marco – 18
Jeroen – 10
Jarno – 8
Maddy – 8
Murat – 8
Eveline – 7
Edda – 4
Basri – 2

Eveline bedankt voor het invallen! Marco en Jeroen, bedankt voor het invallen en super dat jullie binnen vijf minuten al klaar stonden!