De meiden bolwerk zijn er zaterdagmiddag 5 november net niet in geslaagd om Binnenland uit Barendracht te verassen. In een heel leuke wedstrijd werd uiteindelijk met 61-66 verloren.

Het team van coach Marcel Tijssen had iets recht te zetten na de toch wel tegenvallende nederlaag tegen Amazone Leidsche Rijn van vorige week (51-56). Waar toen de meiden nog wel eens een steek lieten vallen in de agressiviteit, waren de meiden nu erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. De tegenstander Binnenland had deze competitie nog geen tegenstander van betekenis gehad en ook in de uitwedstrijd hadden de meiden van het bolwerk kansloos verloren. Het zou duidelijk anders lopen dit keer. Hoewel Binnenland daar de eerste minuten nog weinig last van leek te hebben (2-7), bleek het achteraf toch vooral de verdedigende inzet te zijn waarmee Binnenland het gaande de wedstrijd steeds moeilijker kreeg. Het enorme lengte verschil werd goed gecompenseerd door onverzettelijkheid en hard werken van de talentvolle meidengroep van BVL.
Er ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd waarin het bolwerkteam iedere keer een achterstand wist goed te maken en zelfs bij rust op voorsprong kwam (31-30).
In de derde periode was het toch het brutaal spelende bolwerkteam dat het heft in handen had en het leek er steeds meer op alsof er een echte verassing in de lucht hing. Zeker toen het bolwerkteam zelfs in de vierde periode op een 51-46 voorsprong kwam. Binnenland kwam echter dankzij het surplus aan lengte en kracht terug (51-56) en leek de wedstrijd toch nog simpel te belissen. De veerkracht in het bolwerkteam bleek echter groot te zijn. Op 60-60 met nog twee minuten te spelen was de strijd weer volledig open. De tweede technische fout van de coach van Binnenland bleek echter de beslissing te zijn. BVL profiteerde niet uit de vrije worpen en de daarop volgende aanval en omdat Binnenland met een driepunter antwoordde, moest het team van coach Marcel Tijssen in de laatste seconden geforceerd naar een driepunter zoeken en omdat die niet viel, werd het in de laatste seconde van de wedstrijd alsnog 61—66 en kwam het ongeslagen Binnenland met de schrik vrij.
Een prima wedstrijd waarin het talentvolle bolwerk liet zien hoe leuk meidenbasketbal kan zijn.