Het team van Mini’s 1 is goed begonnen. Uitkomend in de eerste klasse regio werden van de eerste vier wedstrijden er drie gewonnen en helaas één verloren. Het nieuwe team, een mix van Mini’s 2 van het vorige seizoen met Benjamins 1 van het vorige seizoen, speelt zonder lange spelers snel, technisch goed verzorgd basketbal. Hans Kallenberg is de coach, samen met Paul Crama wordt twee keer per week training gegeven en zeker niet onbelangrijk, Tracy van Houwelingen is de teammanager.

Maar het draait natuurlijk om de spelers zelf. Op de teamfoto staan van links naar rechts: Vincent Antes, Jeroen Vos, coach Hans, Raoul Koopmans en Philip van Houwelingen. Zittend (v.l.n.r.) Boris Crama, Mark de Zwart, Michiel Jacobi en Bas Kallenberg.

De eerste wedstrijd tegen DAS was het allemaal nog even wennen. Voor rust werd er wel goed verdedigd maar was het aanvallend nog wat rommelig. Na de rust begon het pas echt te “draaien”. Raoul speelde een sterk derde kwart. Met mooie atletische drives naar de basket zorgde hij voor veel punten. In het vierde kwart viel Vincent op met een paar mooie afstandsschoten. Er werd met 59-51 gewonnen.
De tweede wedstrijd, uit tegen Grashoppers Mini’s 1 in de té kleine Boorsmazaal, was een thriller. De Katwijkers waren niet alleen groter dan onze mannen, ze waren zeker in het begin van de wedstrijd ook feller. Na het derde kwart keken we tegen een achterstand aan van 14 punten. Maar, ineens, in het vierde kwart gingen alle remmen los, en bleek dat het verdedigende werk van Philip, Mark en Bas de tegenstander vermoeid had gemaakt. Elke bal was nu voor BVL, Boris gooide het tempo omhoog, Jeroen en Vincent begonnen te scoren en Raoul was baas onder z’n eigen basket. De achterstand werd niet alleen ingelopen, nee, na het laatste fluitsignaal stonden we twee punten voor. Einduitslag: 48–50, een knappe overwinning!
De derde wedstrijd werd een beetje tegenop gekeken. We wisten dat het team uit Voorburg veel lengte en gewicht op het veld zou brengen. Voorburg heeft hetzelfde Mini’s 1 team als vorig seizoen. Tijdens het inlopen vroegen de spelers zich af of ze niet op het verkeerde veld stonden. Ze waren wel erg groot. Toch boden we best aardig tegenstand. Bang zijn “onze jongens” niet. We misten een beetje geluk, en waren op de juiste beslissende momenten net even te slordig. De versnelling naar het eind, zoals tegen Grashoppers Mini’s 1 zat er dit keer niet in. Een klein verlies, 50–56.
De vierde wedstrijd werd ruim gewonnen. De “meiden” van Grashoppers werden met 78–54 verslagen. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Grashoppers heeft een paar zeer lange, getalenteerde “minidames”. Vorig jaar werden ze met een aantal van deze meiden Nederlands kampioen bij de Meisjes Mini’s. Ze staan ingeschreven als Mini’s 3, maar dat is dus verraderlijk. Coach Hans koos tegen de lange dames voor snelheid. Veel snelheid. De guards, Vincent, Boris en Bas moesten de bal zo snel mogelijk naar voren brengen. Bovendien werd er bij balbezit van Grashoppers constant op de bal gejaagd, zodat ze weinig tijd kregen om een goede aanval op te zetten. Raoul, Michiel en Jeroen veroverde door snel, flitsend rebounden bijna elke bal die van de ring of het bord stuiterde. Na de eerste twee kwarten stonden we met 50–23 voor. Dat smaakte naar meer. Philip liet in het derde kwart zien dat hij ook kan rebounden en scoren. Mark bekroonde een mooie snelle aanval opgezet door Vincent en Boris. We liepen dus nog meer uit, maar raakte ook wel vermoeid. Bas had bovendien de pech flink door zijn enkel te gaan. Geblesseerd viel hij uit, maar we hopen dat hij na de herfstvakantie weer gewoon kan meespelen.
In het vierde kwart werd er natuurlijk nog wel gescoord, maar de wedstrijd was duidelijk al beslist. De heren vonden het wel genoeg zo. Er werd minder samengespeeld, en het flitsende was er ook wel van af.
Voor de statistieken: Vincent en Boris allebei 20 punten, Raoul en Jeroen allebei 10 punten, Mark en Philip allebei 6 punten, Michiel 4 punten en Bas 2 punten.