Vandaag 1 Oktober vonden de benjamini’s 1 in de – veel te kleine – van Zwedenzaal in Rijswijk, hun meerdere. Van begin tot eind hadden onze benjamini’s 1 niets in te brengen tegen een zeer goed basketballend Lokomotief JB1. Vanaf de 1e periode met Marco, Isaiah (beiden al een wedstrijd bij de mini’s in hun benen), Mike, Tycho en Luuk werd de guards Marco en Isaiah goed onder druk gezet en deze konden weliswaar de bal over de middellijn brengen maar konden daarna de bal niet kwijt omdat Lokomotief heel goed voor de man verdedigde, waardoor Lokomotief de bal vaak kon onderscheppen en dit afrondde met prima layups. Ook was de verdediging van ons niet goed/fel genoeg, waardoor te vaak de tegenstander vrij stond en eenvoudig kon scoren. Dit alles zorgde voor een eindstand van de 1e periode van 25-6 en was de wedstijd al eigenlijk gespeeld.

De 2e periode met Eveline, Isaiah, Pim, Rowan en Tycho liet een zelfde beeld zien, Lokomotief speelde heel fel en daar werden Eveline en Pim het slachtoffer van, de benjamini’s waren behoorlijk onder de indruk van deze tegenstander en konden helaas niet meer in hun spel komen. Lokomotief won ook deze periode met 20-9.

In de 3e periode hadden de benjamini’s 1 met Marco, Eveline, Mike, Pim en Luuk zich enigszins weer hervonden en vooral Marco en Isaiah wisten Mike beter aan te spelen die daardoor vaker ging scoren, feit bleef wel dat Lokomotief prima “breaks” bleef lopen en daardoor ook deze periode won met 26-8.

In de laatste periode stond er eigenlijk niets meer op het spel, maar toch probeerden de benjamini’s 1 hun “stinkende” best te doen om nog 1 periode te winnen; Marco, Isaiah, Tycho, Rowan, Mike en later Pim en Luuk, kwamen steeds beter in hun spel maar verloren uiteindelijk deze periode toch met 16-12.

Eindstand 87-35. Het is lang geleden dat een BVL team zo’n nederlaag moest slikken, maar in dit geval was vandaag de tegenstander ECHT een stuk sterker dan wij. Het leed werd nog groter voor de benjamini’s 1: ’s-avonds liepen een aantal benjamini’s 1 van BV Leiderdorp de taptoe met als dieptepunt een enorme hoosbui in de Breestraat, waarop Tycho en de coach van het jaar heel toepasselijk uitriepen: Deze dag is ECHT een AFSTRAFFINGSDAG !! We staan weer met beide benen op de grond en hebben op het gebied van verdediging, passing en felheid nog wel wat te leren maar daar gaan we hard aan werken, nietwaar benjamini’s ?!

[b]Statistieken:[/b] Mike (12), Tycho (9), Isaiah (6), Marco, Eveline, Pim en Rowan (2)