Het wedstrijdseizoen is afgelopen zaterdag weer volop van start gegaan. Er werd gerend, gesprongen, gescoord, gewonnen en helaas ook verloren.
[img]https://www.bv-leiderdorp.nl/upload/nieuws/seizoenstart 2005.jpg[/img]
[i]Volop actie op het veld tijdens de welpen wedstrijd[/i]

De benjamins 1 begonnen ’s morgens vroeg uit bij BS Leiden. De wedstrijd werd dik gewonnen, een goed begin.
Om 14.30 uur begon het wedstrijdseizoen in de Bloemerd.
De aspiranten 1 wonnen met soms wat nerveus spel toch overtuigend. Hun nieuwe trainer/coach Edmar Diebels coachte met veel passie, vindt dat het team nog veel moet leren, maar ziet wel een “toffe” groep ontstaan die nog ver kan komen. De meisjes junioren, aangevuld met kadetten en zelfs een enkele aspirant, hadden kennelijk nog het kampioenschap van vorig seizoen in de benen. Er werd helaas verloren.
De welpen hadden het ook moeilijk. Met veel nieuwe spelers werd er enthousiast gespeeld, maar de tegenstander was net even sterker. Het nog jonge team van Heren Senioren 2 moest opboksen tegen een zeer ervaren team, misschien wel het sterkste team uit de poule. Er werd verloren, maar positief was dat er duidelijk een team stond dat graag met elkaar wilde “ballen”.
En dan een echte primeur in de Bloemerdhal. Tijdens de wedstrijd van Jongens Aspiranten 2 werd gebruikgemaakt van de “elektrische beurtelingsbalbezitpijl”.
Geen gedraai meer aan een houten pijl op standaard, maar een display voorzien van een simpel knopje, links-rechts. Nadat het zeer ervaren jurylid Bert de werking had uitgeprobeerd, werd de taak moeiteloos overgenomen door de nog zeer jeugdige Boris. De enige die moesten wennen, waren de scheidsrechters, zij hadden zoveel “techniek” nog niet meegemaakt. O ja, de wedstrijd van de Jongens Aspiranten 2 werd in het vierde kwart in ons voordeel beslist. Het team speelde nogal wisselvallend. Coach Gerard is nog op zoek naar de juiste samenstelling, wellicht dat later in het seizoen nog wat bankspelers geprobeerd gaan worden.
De Benjamins 2 moesten “uit” in Leidschendam spelen. De jonge coaches Renske en Aniek verwachten dat het nieuwe team in de loop van het seizoen steeds beter gaat spelen. Hoewel er een aantal kwarten werden gewonnen, was de einduitslag in het voordeel van de tegenstander.
De laatste wedstrijd van de seizoenstart werd ruim gewonnen. De dames senioren 1 gaven hun tegenstanders geen enkele kans. En dat terwijl coach Simone toch een aantal nieuwe speelsters moest inpassen.
Tot besluit willen we iedereen bedanken die de eerste wedstrijddag tot een goed begin hebben gemaakt. De coaches waren enthousiast bezig met hun team. Ouders zaten achter de jurytafels, ervaren leden waren aan het fluiten. Zo willen we van dit seizoen weer een groot succes maken!