Afgelopen zaterdag speelden de meiden van het bolwerk bepaald geen goede wedstrijd tegen Grasshoppers uit Katwijk. Was in de eerste helft van de competitie nog drie keer op rij van dit team gewonnen, nu kreeg BVL een oorveeg van de jonge Katwijkse ploeg: 39-67. Overigens was de uiteindelijke eindstand nogal geflatteerd, wanneer naar de werkelijke krachtverhoudingen werd gekeken. Feit was wel dat de meiden eigen een koekje van eigen deeg kregen gepresenteerd: Grasshoppers speelde veel alerter, feller en sneller. Het leek alsof het complete bolwerkteam een ‘day off’ hadden (of hadden ze een ‘off day’?).

Hoewel de eigenlijke eindstand geen enkele rol van betekenis speelt in de competitie (van alle teams is min of meer al bekend of en hoe zij play-offs gaan spelen), zijn de ontmoetingen bij meidenteams tussen Grasshoppers en BV Leiderdorp al jarenlang leuk en (soms) spannend. Beide teams keken vooral in de eerste periode meer naar de tegenstander dan naar zichzelf. De angst voor elkaar zat er bij beide teams duidelijk zichtbaar in en dit resulteerde in een aanvallend belabberd niveau (8-6 na de eerste periode). Tot halverwege de tweede periode ging dit ‘kat en muis’- spel door (12-12), waarna de Grasshoppers zich als eerste hervonden. Het was daarbij vooral Roos Guijt (totaal 19 punt) die in die periode volstrekt solo het scoreverschil tussen de twee teams bepaalde (14-25 bij rust). Eigenlijk was daarna de toon voor de wedstrijd verder gezet. Bij de meiden van het bolwerk ontstond steeds meer twijfel aan de eigen kwaliteit en werd geprobeerd alles dribbelend op te lossen in plaats van passend. Het gevolg daarvan was dat BVL grossierde in balverlies (een record van 50 stuks!). Natuurlijk was dit de verdienste van de goede press-defense van Grasshoppers, maar eigenlijk hadden de meiden van het bolwerk er tot nu toe geen last van gehad. Tot halverwege de derde periode bleef het verschil onder de tien punten grens (24-33), maar omdat er weinig overtuiging zat in het BVL-spel, gooide coach Kallenberg al snel de handdoek in de ring, met als gevolg dat Grasshoppers konden uitlopen naar een eenvoudige overwinning: 39-67. Komende weken is er dus werk te doen aan vooral de taktische kant van het basketbalspelletje!
Scores BVL: Patience Dimandja (10), Birgitte Neuteboom (8), Linda Boschman (7), Zoe Schellingerhout (4), Lara Moerer (4), Miranda Righarts (2), Nicole Hoogeveen (2), Naomi Maria (2).