De meiden bolwerk hebben voor de derde keer in dit seizoen gewonnen van Grasshoppers. De Katwijksen waren dit keer op volle aspiranten “oorlogssterkte”. Hierdoor werd het weer een leuke wedstrijd, maar bleek BVL toch over meer inhoud te beschikken: 70-78.

Een bliksemstart bracht een 0-10 voorsprong en via scores van Linda Boschman ook nog 5-14. Toen herstelde Grasshoppers zich en terwijl coach Ton Kallenberg al allerlei wissels aan het toepassen was, kwam Grasshoppers snel langszij. Zij wisten gebruik te maken van onnodig balverlies en een wat gebrekkige organisatie aan het eind van de eerste periode (18-18 na de eerste periode). In de tweede periode nam BVL weer opnieuw een voorsprong. Dit maal was het de jarige Patience Dimandja die met scores Leiderdorp weer op een 24-34 voorsprong zette. Maar ook nu weer grepen de Katwijksen de strohalm vast en kwamen zij weer terug tot 34-34. Aan het eind van de tweede periode brachten Nicole Hoogeveen en Renske Kallenberg alsnog een 36-45 voorsprong bij rust.
Wie dacht dat Leiderdorp het in de derde periode snel zou afmaken, kwam bedrogen uit. Het lukte verschillende keren niet om verder uit te lopen. Mede doordat Linda Boschman en Birgitte Neuteboom in foutenlast kwamen, kon BVL niet meer zo domineren in de rebound. Nadat Renske Kallenberg de meiden op de meest ruime voorsprong had gezet (39-50), kwam Grasshoppers toch weer bijna langszij (54-56), maar was het vervolgens weer Leiderdorp dat toch nog een redelijke marge behield (54-61 aan het eind van de derde periode).
Halverwege de vierde periode leek het er nog even op alsof Grasshoppers alsnog langszij zou komen (65-67), maar dankzij de goed werkenden Miranda Righarts en Steffie Kreffer viel de winst voor de derde keer dit seizoen in handen van Leiderdorp: 70-78.
scores: Renske Kallenberg (17), Nicole Hoogeveen (14), Linda Boschman (12), Patience Dimandja (12), Miranda Righarts (8), Birgitte Neuteboom (6), Lara Moerer (5), Steffie Kreffer (4), Zoe Schellingerhout (0).