Het meisjes bolwerkteam is na de ruime overwinning op Amazone Leidsche Rijn al zeker van de eerste plaats in de Meisjes junioren rayon 1e klasse C competitie. Het werd vanmiddag 53-86. Een eenvoudige overwinning nadat eerder dit seizoen na verlenging met slechts 1 punt werd gewonnen.

De voortekenen waren eigenlijk niet best. Vertraging leidde ertoe dat vijf speelsters en coach pas precies op het startmoment van de wedstrijd in de sporthal aankwamen. Terwijl de ene helft als basis startte, kon de andere helft aan een warming up werken. Snelle scores van Patience Dimandja en Miranda Righarts brachten BVL direct aan de leiding (0-6 en 8-16). Rommelig spel leidde ertoe dat de Utrechtse meisjes het verschil konden terug brengen tot 15-18 aan het eind van de eerste periode. In de tweede periode kreeg BVL steeds meer vat op het spel. De press verdediging van Amazone werd regelmatig vrij eenvoudig omspeelt, waardoor er heel vaak vrije scores op de fast breaks konden worden gemaakt. De voorsprong groeide van 22-29 naar 24-40 bij rust en leek er geen vuiltje aan de lucht. Vooral in de rebound waren de meiden dit keer heer en meester. Linda Boschman en Birgitte Neuteboom sloten de verdediging waardoor Amazone het vooral van het afstandsschot moest hebben en daar bleek het vizier niet op scherp te staan. Halverwege de derde periode vertrokken Linda Boschman, Birgitte Neuteboom, Nicole Hoogeveen en Naomi Maria omdat zij met de junioren in Katwijk moesten spelen en daar op tijd moesten zijn, waardoor BVL met nog zes speelsters de resterende tijd moest zien uit te spelen. Dat bleek geen enkel probleem. Van 34-52 liep BVL door scores van Zoe Schellingerhout, Renske Kallenberg en Steffie Kreffer naar een 37-64 voorsprong aan het eind van de derde periode. De vierde periode was vervolgens alleen nog maar een formaliteit. De voorsprong werd eenvoudig vastgehouden, waarbij vooral Miranda Righarts door veel en goed werk kon uitgroeien tot ‘woman of the match’. Door scores van Lara Moerer en Patience Dimandja, werd het uiteindelijk 53-86. Lees het verslag van [url=http://www.amazone-leidscherijn.nl/modules.php?mod=content&func=pagecontent&cid=18]Amazone-LeidscheRijn[/url]
scores: Patience Dimandja (24), Miranda Righarts (15), Renske Kallenberg (12), Zoe Schellingerhout (8), Linda Boschman (7), Steffie Kreffer (6), Lara Moere (4), Nicole Hoogeveen (4), Birgitte Neuteboom (4), Naomi Maria (2)