Afgelopen weekend speelden de basketballers van Ben Ponsioen en Kostka Parlada tegen Goba uit Gorkum. Na vorige week tegen Cadij uit Capelle a/d Ijssel een monsterscore van 103- 37 neergezet te hebben verwachtten de jongens deze keer meer tegenstand.
Helaas was dit niet het geval. De jongens uit Gorkum kwamen nog voor met 3-2 maar toen ontbrandden de basketballers uit Leiderdorp. Met name Riben Lewis en Wouter Breel zorgden voor een tussenstand na 6 minuten van 3-20 voor Leiderdorp! Eigenlijk was op dat moment de wedstrijd al gespeeld. Tussenstand eerste periode 12-32.
Kevin Lovink was wat ongelukkig met zijn schoten maar verdedigend goed bezig. Helaas liep hij wel snel tegen zijn derde en vierde fout aan. Bij vijf fouten moet je bij basketbal het veld verlaten.
Vermelden waard voor de tweede periode was het goede passwerk van Edwin v.d. Werff en Riben die keer op keer Wouter in stelling brachten waardoor hij in deze periode 18 van zijn uiteindelijke 42 punten maakte. Rutger Wijnbelt zorgde er voor dat het tempo hoog bleef door de planken uit de vloer te verdedigen. Daarnaast bleef de schutter Peter van Schie ook gemakkelijk raak knallen waardoor de ruststand van 26-65 bereikt werd.
De Leiderdorpse coach kon daarna makkelijk doorwisselen met bankspelers zonder dat het team erg verzwakte. Derde periode was het voornamelijk de snelle Riben die de tegenstanders het nakijken gaf. Maar ook Davey, Kaj, Raymond en Jim lieten zien dat ze kunnen basketballen. Allen scoorden in deze wedstrijd. Derde periode; 38-96.
Vierde periode, op weg naar de voor basketballers magische honderd punten grens. Het was Wouter die de eer had het honderdste punt te mogen maken na een uitstekende pass van Riben. Daarna werd het allemaal een beetje rommelig waardoor het scoren een beetje achter bleef. Eindstand 42-109. In hun huidige pool hebben ze geen tegenstand van belang. Leuk, maar het is te hopen dat de jongens in de kampioenspool meer tegenstand krijgen. Als de jongen zo doorgaan liggen ze op koers voor het Nederlandskampioenschap wat diep in hun hart leeft. Scores; Davey, Kaj en Raymond 2, Rutger 3, Jim 4, Kevin 7, Peter 13, Edwin 14, Riben 19 en Wouter 42.