Weer stond er een wedstrijd op het progamma waarin Leiderdorp het een en ander goed te maken had. Uit werd er onbegrijpelijk verloren. Vandaar dat er een team op het veldstond dat er nu wel tegenaan wilde gaan.

In het begin van het 1e kwart gebeurde dat dan ook, er werd hard gewerkt in de verdediging en aanvallend werd dat gedaan wat ik van de meiden verwachte. Op snelheid spelen en goed rond passen. 10-2 in de eerste 4 minuten. Alleen merkte ik hier halverwege het 1e kwart dat het daar al wat minder werd.
Het ging best makkelijk maar omdat het makkelijk ging, gingen de meiden erg
slordig spelen. 1 pass, schot. 2 passes, schot. De organisatie was vanaf de 4e minuut ver te zoeken en was er het geluk dat de meiden van TIC al helemaal niet met scherp schoten.

In het 2e kwart was het al niet beter, Anne Wijtzes krijgt keer op keer de bal onder de basket maar weet niet te scoren. Alleen Kee Brinks met 2 drietjes 29-18 en Anouk Breel weten voor wat ruimte te zorgen. Voor de rest niets dan onrust binnen het team gelukig heb je dan aan het einde van dit kwart 14 punten voorsprong. 39-25.

In de rust geprobeerd de rust binnen het team terug te brengen maar dat wilde niet lukken. Het leek wel of iedereen opzich de wedstrijd wilde winnen. TEAMspirit was ver te zoeken. En zo kon het gebeuren dat TIC binnen 2 minuten terug kon komen naar 7 punten. Gelukkig keerde de rust op dat moment terug binnen het team en was het Kee Brinks die weer met een drietje
de ruimte maakte. 54-44

In het 4e kwart was het binnen 6 minuten gebeurd met TIC. Tot 68-52 was er nog wat tegenstand. Maar daarna was het alleen Leiderdorp dat de klok sloeg. Via 70-52 werd het uiteindelijk 83-54.

Een slechte wedstrijd welke je dan toch met ruime cijfers weet te winnen. De organisatie binnen het team was ver te zoeken. Iedereen was meer met zich zelf, scheidsrechter of de tegenstander bezich dan met het eigen team. Willen we er in de laatste wedstrijd nog wat van maken zal dit heel erg snel moeten veranderen want de volgende wedstrijd tegen DAS is er ook zo een waar we wat goed temaken hebben.