Lest best! Dat goldt voor de meisjes aspiranten in de wedstrijd tegen Binnenland in Barendrecht. De meiden hadden als doelstelling om de competitie winnend af te sluiten en na een leuke en spannende wedstrijd gebeurde dit ook: 56-62.
Het was vooral de verdediging die het in de eerste periode moest doen. Vooral het gevaar dat afkomstig was van de guard van de tegenpartij moest worden opgevangen. Dit gebeurde prima door Nicole Hoogeveen en Nina Verlaan. Hierdoor kwam Binnenland niet – of slechts moeizaam – in de bucket, waardoor hun aanval steeds op niets uitliep: 8-11 na de eerste periode. In de tweede periode konden de meiden vooral inside scoren via Birgitte Neuteboom en Roos van Hooff. Even leken de meiden al voor de rust de wedstrijd te beslissen: 20-29, maar de laatste minuten werden niet geconcentreerd genoeg gespeeld. 27-31 bij rust.
Aan het begin van de tweede helft kwam Binnenland nog langszij, 33-33, maar BVL nam het initiatief weer en door scores van Nina Verlaan en Willemijn Kallenberg kwam BVL weer op voorsprong: 37-44. Aan het eind van de derde periode was het nog altijd spannend: 42-47. Renske Kallenberg en Roos van Hooff pakten enkele belangrijke steals, gevolgd door scores: 47-55. Nina Verlaan liep tegen haar vijfde fout aan, maar werd goed vervangen door Lara Moerer, waarna BVL de wedstrijd gecontroleerd kon uitspelen. Nicole Hoogeveen zorgde op een juist moment voor enkele bevrijdende scores, waarna de overwinning gevierd kon worden!