BV Leiderdorp ging ruim ten onder tegen het sterke Binnenland, 63-93. Binnenland was van tevoren van plan z’n gram te halen op Leiderdorp-coach Joris Zandbergen, die in het Leidsch Dagblad de dubbelrol van de coach van Binnenland – tevens assistentcoach van het nationaal team – ‘absurd’ had genoemd. Binnenland won overtuigend, maar een strafexpeditie was het zeker niet, vond Zandbergen, die weinig woorden meer vuil wenste te maken over het recente verhaal.

Leiderdorp stond halverwege al op ruime achterstand :30-49. De beide junioren Anouk Breel en Corine Manuputty speelden heel verdienstelijk en zorgden er mede voor dat het duel nog enigszins de moeite waard bleef. In verdedigend opzicht had Leiderdorp geen antwoord op de ‘vuurkracht’ van de vijf internationals aan de kant van Binnenland. Leiderdorp heeft nu vrijwel geen enkel uitzicht meer op het halen van de play-offs, maar mag in de Elite B proberen nog enkele wedstrijden te winnen.

Scores BV Leiderdorp: Bransz 16, LeCuyer 13, Leitner 11, Manuputty 9.

Leidsch Dagblad 5 april 2004