Er zijn maar weinig, zo niet geen ploegen, die met de illusie in Den Helder
een wedstrijd te winnen die kant op reizen.
Voor Leiderdorp zou het op voorhand al een zware wedstrijd worden omdat we maar met zeven meiden richting Den Helder zouden vertrekken. Anouk Gorter heeft een enkel blessure Marcia Huijbregts was met school weg.

Het 1e kwart ging nog wel. Leiderdorp kon de weg naar de basket niet vinden maar mocht wel geregeld op de vrijeworplijn plaats nemen. 8 uit 12. Den Helder speelt groots en is onder de borden onverslaanbaar. Met name Leoni en Romy zijn het gevaar aan Den helder kant. Leiderdorp kan er 1 veld goal tegenover stellen.

Het 2e kwart vindt Leiderdorp de weg naar het bord en weet een aantal maal de press van Den Helder te omzeilen. Het zijn Anne Wijtzes, Anouk Breel en Kee Brinks die tot de 8ste minuut de schade tot 10 punten weten te beperken daarna stokt het aan Leiderdorp kant 42-27

3e kwart is hopeloos. In de rust de dames verteld vooral rust te houden en de press breaker gewoon goed uit te voeren. Niets is van dit alles gebeurd, er is paniek. We gaan met Den Helder mee rennen. Het probleem is echter dat Den Helder wel weet te scoren en Leiderdorp niet. 68-36.

het 4e kwart is al net zo hopeloos als het 3e. Leiderdorp scoord nog 10 punten maar het zijn Leoni, Romy En Hannah die de wedstrijd vakkundig op slot gooien. 85-46.

Tegen een Den Helder in deze vorm is niets te beginnen, zeker als daarin
speelster spelen die zowel de meiden eredivisie als de dames eredivisie
domineren. Gezien de stand ben ik niet eens ontevreden. er zijn teams die met grotere verliezen te boek staan. Ook teams met titel aspiraties gaan hier met lege handen naar Huis.
Martin Brouwer

Scores Leiderdorp

Anouk Breel 14 pnt
Anne Wijtzes 13 pnt
Kee Brinks 7 pnt
Corine Manuputty 4 pnt
Kirsten van Haver 2 pnt
Andrea Fung 2 pnt.