Afgelopen zaterdag 6 december stond de return wedstrijd van de benjaminis2 tegen Zoebas op het programma.

Alle spelertjes dachten samen met de coach nog eventjes terug aan de nederlaag hier in Leiderdorp.
Met lood in hun schoenen maar vol goeie moed vertrokken wij dan ook richting Zoetermeer.

Dat hun coach Paul Broers deze keer absoluut wilde winnen bleek al snel toen de opstelling van de 1e periode bekend werd. Hij startte namelijk met zijn sterkste opstelling.

Ook zijn spelertjes waren er deze keer van overtuigd dat zij met de overwinning naar huis zouden gaan,
Na 3 minuten spelen gaf het scorebord al 0 – 10 aan. Wat de tegenstander ook probeerde niets lukte, pas bij een stand van 0 – 27 in de 8e minuut, werd er een tegen punt gescoord. Het scorebord gaf aan het eind van de 1e periode 4 – 31 aan.

In de 2e periode kwam Zoebas terug met een sterker team. Deze periode was duidelijk voor hen, de stand waarmee wij de rust in zijn gegaan was 29 – 35.

Wat Leiderdorp in de 3e periode ook probeerde niets lukte er. Weer ging de periode winst van 12 – 6 naar Zoebas zodat wij bij aanvang van de 4e periode beide 41 punten hadden gescoord.

De 4e periode was dan ook erg spannend, van beide teams zaten de ouders hun kinderen zo luid en enthousiast aan te moedigen dat het de scheidsrechter op enig moment teveel werd. Hij verzocht ons dan ook wat rustiger aan te doen.

Na 9 minuten spelen was de stand nog steeds gelijk.
Maar gelukkig beschikte wij over de sterkste zenuwen en wist Michiel Jacobi in de laatste minuut nog het winnende punt te scoren. De eindstand van deze wedstrijd was dan ook 51 – 53 in het voordeel van Leiderdorp.

Emre, Bobby, Lotte, Boris, Vincent, Michiel, Mitch, Dylan, Robin, Kamuran, Nino en Paul van harte gefeliciteerd met deze geweldige overwinning.
Ik hoop dat jullie a.s zaterdag 13 december tegen DAS net zoveel geluk hebben.