Op verzoek van de trouwe fans van BVL U18, vandaag alleen een verslag van de laatste 10 minuten van de wedstrijd BS Leiden – BVL U18 op een zwoele zondagavond in de Vijfmeihal.

De coach besloot in de 4e periode het nagenieten van het bbknoeien te laten voor het was en via een time out (9:20 to play) liet hij zijn team weten hoe er nu echt gespeeld moet gaan worden; de instelling werd anders opgeschakeld en de coach liet nu even verbaal weten wat er van de jongens werd verwacht en het hielp; er stond ineens een heel ander team binnen de lijnen in de Vijfmeihal; NU kon er ineens wel verdedigd worden, NU kon er ineens wel goed in de pass line positie worden genomen, NU wisten we wel tempo te maken, NU wisten we wel veel energie in ons spel te brengen, NU konden we wel kansen afmaken!

De voorsprong van BS Leiden van 55 – 31 ofwel 24 (!) punten slonk even snel als de eerder verlopen bekerwedstrijd ZZ-Groningen; Karim en Burhan waren in die periode zeker de mannen van de match en liepen de longen uit hun lijf, de anderen konden niet achterblijven en volgden hun voorbeeld, maar helaas; de 10 minuten zuivere speeltijd was tekort en BS Leiden won uiteindelijk toch met 61 – 50. Ook geen conclusie met levenswijze lessen dit keer, de mannen van de U18 weten dondersgoed wat er vandaag mis ging, op naar de laatste wedstrijd van het seizoen ….

[b]Scores: Jeroen (13), Karim (10), Burhan (8), Vincent en Mathijs (6), Wessel, Davy en Maarten (2) en Jelle (1)[/b]