Dit weekend vond de 2e ronde van de regiobeker plaats in het Universitair Sport Centrum in Leiden. Na lange tijd was er weer een toernooi, waarin de (echte) U18(-1) mocht optreden. Het team met vandaag de spelers Mark, Tycho, Marco, Calvin, Alberto, Dymas en Jarno hadden zich in de USC sporthal gemeld. Afwezigen waren Jelle (blessure) en Luuk (kater ?).

Helaas had onze eerste tegenstander een verkeerd wedstrijdprogramma, waardoor Krimpen een uur te laat aantrad. Normaal hoeft dan zo’n wedstrijd niet gespeeld worden, maar omdat de toernooileiding ook enigszins inzag dat hier fouten gemaakt waren, werd alsnog 2 x 6 minuten gespeeld; nu dat heeft Krimpen geweten; BV Leiderdorp “denderde” als over Krimpen heen en toen de stofwolken waren opgetroken stond er een 16-1 winst op het scorebord !

De eerste punten waren binnen en er werd dus met zelfvertrouwen begonnen aan wedstrijd 2 met DAS als tegenstander. Nu heeft BV Leiderdorp in het verleden regelmatig tegen DAS gespeeld en dat soort wedstrijden waren altijd puntje-puntje wedstrijden, maar dit seizoen hoeft BV Leiderdorp niet te vrezen van DAS. Het spelen van de meesten van de U18 in de U20-klasse heeft de U18-spelers fysiek een flinke stap voorwaarts gebracht. Met snel en gedreven spel werd DAS achteloos opzij gezet. Opvallend waren de uitgespeelde kansen van de U18. Op (bijna) elk moment was DAS een stap of rebound te laat. Het team behoefde nauwelijks coaching en speelde zich ruimschoots naar een grote overwinning: 57-14 en de ticket voor de halve finale Regiobeker was binnen !

Als laatste tegenstander moest er worden aangetreden tegen BS Leiden. Het enige team op dit toernooi dat een zone speelt ! Dit is ook iets wat helemaal [b]niet [/b] – naar mijn mening – bij BS Leiden hoort, maar goed, als team moeten we dan zo’n zone ook maar gewoon ontmantelen en winnen, anders heb je geen recht van spreken ! Daar Alberto – door verplichtingen – moest afhaken werd Jeroen uit de U16 als vervanger gevraagd. De U18 bestreed de zone in de eerste 2 periodes prima, er was voldoende dreiging van de guards en forwards (vooral ook van Jeroen !) en de centers stapten op het juiste moment in de bucket om het werk af te maken. In de tweede helft ging het aanvallen wat minder met de U18, de dreiging viel weg (vermoeidheid ?) en ook de kansen die we onder het bord kregen, werden (te) vaak gemist en ook de vrije worpen wilden er niet in. BS Leiden putte hier moed uit en schoot vooral van afstand nu wel de ballen erin. BS Leiden wist dichterbij te kruipen, maar BV Leiderdorp wist de voorsprong toch vast te houden : 36 – 34 en 3x winst in het toernooi !

Vandaag een heel gretige U18 van start zien gaan, die met snel en gedreven spel zijn wedstrijden (eenvoudig) wist te winnen en dus ook terecht een ronde verder mag bekeren. Hans nog bedankt voor het fluiten en uiteraard onze trouwe supporters, die in grote getalen waren gekomen. Wordt vervolgd in april ……