Woensdag 12 december – op de verjaardag van Coach André Ruigrok – verscheen er in de Bloemerd een echte professionele basketballer, die de DU22 eens flink onder handen ging nemen : Arvin Slagter ! De – tot nu toe – best spelende ZZ’er leerde die woensdagavond de dames de fijne kneepjes van het basketbal, die – natuurlijk – met vol overgave zeer aandachtig naar hem luisterden (en opkeken !!). De speciale training wierp in het volgende weekend direct zijn vruchten af: met 83 -48 werd Cracker Jacks naar huis gestuurd ! Opvallend waren het rake aantal 3punters van DU22. Volgende keer maar Worthy de Jong uitnodigen, wie weet gaan deze meiden zelfs dunken …..

[img]/img/nieuws/Arvin2.JPG[/img]

[img]/img/nieuws/Arvin3.JPG[/img]

Bijgaand wedstrijdverslag van de BS Leiden website:

17-12 Een dagje op bezoek bij de dames u20-2

Zoals de meeste mensen weten ben ik op zich niet zo van het vrouwenbasketball, het is over het algemeen allemaal net niet snel en leuk genoeg om een hele wedstrijd te blijven zitten maar gisteren werd ik dan zwaar verrast. Goed basketball en veel humor….

Basketball voor vrouwen is als een soap genaamd goede tijden slechte tijden en dat geldt eigenlijk ook voor de dames van Andre Ruigrok en Ties (sorrie ik ben je achternaam en die lijst kwijtgeraakt in de wasmachine) Sommige van jullie weten misschien wel dat ik bij Andre en Ties een paar trainingen heb gegeven in de vorm van wat aanvalspatronen en verdediging (zone press) en ik ging vol goede moed naar de Bloemerd toe om eens te kijken hoe het nu allemaal ging.

De dames gingen fanatiek van start met een goede warming up en bij Crackerjacks was het net allemaal even wat minder. Die legde de warming up toe op voornamelijk schieten op de basket en dan achter de bal aanrennen omdat het mis was, Wel zaten er een aantal heel goede speelsters bij.

Dan de wedstrijd. Lotte dacht ik pak die nummer 7 wel eens even goed aan. In een zone press kan dat ook makkelijk (leuk om te zien dat het goed werkt) en dreef dat arme kind tot pure wanhoop. Eline zat in het begin niet helemaal goed in de wedstrijd, miste een open lay up, werd emotioneel gewisseld en kreeg even wat goede tips, kwam vervolgens terug en liep alsof er niemand stond door 3 crackerjacks heen om hem heel mooi af te maken. Dat niet een, niet twee maar wel drie keer……….En dan lief lachend terughuppelen en de defence vergeten…Het mocht gelukkig geen naam hebben want met 20 punten voor mag dat best een keer.

Dan was er nog een speelster genaamd Simona die op fantastische wijze vrijkomt te staan, een strakke paas op haar gevolgd door een airball. Dit is voor het eerst in mijn leven dat ik iemand door de hele zaal haar excuses heb horen gillen. Gelukkig vloog hij er even later wel netjes doorheen. Ook Kirsten was redelijk ontketend alleen viel het wel op dat ze heel rap aan de andere kant was maar als er terugverdedigd moest worden was ze net iets langzamer. Maar ook Kirsten scoorde er lustig op los. Dan de spelverdeelster Emma, heerlijk speelster om te zien spelen (niet doordenken smeerlappen) een blik in haar ogen alsof ze tegen 12 Talibanners staat te spelen en emotieloos gewoon de een na de ander stealen vervolgens een break naar de overkant en dan afmaken. Als er iemand sneller was kwam dan ook de paas goed op maat en was er de assist.
Nog een die ik nog niet had gezien was Manon, die begon in het begin wat minder, in een zone press achterin moet je eigelijk statisch blijven staan en Manon had bedacht dat als de tegenstander in mijn buurt komt ik af ga zakken. Das niet slim onder de basket maar na wat commentaar pikte ze het goed op en stapte ze wel op de dame met de bal af.

Dan waren er nog een paar dames Jane, Carolina en iemand wiens naam ik echt vergeten ben (sorrie) die heel goed invielen. Rebounds goed pakte en de aanval dermate voortzette dat Crackerjacks bijkans wanhopig werd. Zeker toen hun center in het 3de kwart al tegen de 5de fout aanliep wist iedereen al dat deze in de pocket was.

Maar het moment waarop het allemaal duidelijk werd was wel dat hun beruchte nummer 7 in de offence een misser maakte, iedereen van hun achter een snelle break van Leiden aanging en de coach naar haar riep van DOORLOPEN. Het commentaar terug. Dat heeft toch geen zin muts. Kijk die had het snel begrepen. Lotte heeft haar compleet die wedstrijd uitgespeeld en als het even fout ging kwam er goede helpsite.

Coach Andre en Ties kunnen tevreden zijn met de progressie en bij deze ook beterschap aan Kyrah die helaas niet mee kon doen.