Tsja, het lijkt inderdaad wel een serie te worden bij de U20 en U18, alleen was dit keer DE VIJF onze tegenstander uit Oegsgeest. Een verplicht nummertje tegen de nummer laatst in de competitie, dit keer zonder de geblesseerde Dymas.

Of het nu kwam doordat de helft van de BVL spelers al een wedstrijd in de benen had of door het verschijnen van slechts 5 BVO’ers in het veld, feit was wel dat BVL slecht aan de wedstrijd begon. In plaats van een strakke, felle verdediging, die vorige week nog zo goed werkte tegen Zoebas, werd er nu slecht verdedigd. De eerste pass werd teweing overspeeld, waardoor BVO, met wat kleinere, snellere spelers prima hun eigen spel konden maken. Bovendien speelde BVO een zone als verdediging, waarop BVL geen goed schot of rebound antwoord op had. Het was dan ook terecht dat BVO de eerste periode met 10-13 won en dat tegen slechts 5 spelers !

De U18-1 trok in de 2e periode de wedstrijd naar zich toe. Vooral Tycho en Mark gingen steeds meer tegen de zone scoren en daarnaast werd de verdediging (gelukkig !) aangescherpt, waardoor BVO het steeds moeilijker kreeg, bij rust stond het 27 – 20 in ons voordeel, een veel te lage score, dat wel.

In de 3e periode had BVO weer genoeg energie aan boord om voldoende tegenstand te bieden en BVL verwaarloosde weer zijn verdediging. BVO mocht te vaak eenvoudige lay ups of pick and rolls blijven scoren, was feller op de bal en was daardoor in staat bij BVL te blijven, alhoewel de U18 uiteindelijk in deze periode wel 2 punten meer wist te scoren dan de tegenstander : 13-11 (40-31).

De echte goede afloop voor BVL zat hem in de 4e periode, het spel van BVO zorgde voor een grote foutenlast en in de 6e minuut, moest de eerste BVO’er het veld verlaten en stonden er 2 spelers van BVO op 4 fouten. BVL maakte goed gebruik van deze man-meer situatie en eindigde de wedstrijd in een 59-43 eindoverwinning.

Dit keer speelde de U18-1 niet goed, maar weet uiteindelijk toch van “DE VIJF MIN 1” te winnen. We hebben nu een aantal weken rust voordat we de laatste wedstrijd tegen BS Leiden spelen. Mochten we deze wedstrijd winnen, dan eindigt BVL tweede samen met Jumpers en zal er naar alle waarschijnlijkheid een beslissingswedstrijd om het kampioenschap moeten worden gespeeld – net als in DE VIJF-boeken: dan wordt het echt spannend !!

Alberto, bedankt voor het invallen. Lotte, Jeroen, Dennis en Mark (de Z) voor het overnemen van jurytaken en scheidsrechtertaken.

[b]Scores: Mark (26), Tycho (11), Floriaan (7), Marco (5), Alberto (4), Jimmy, Calvin en Luuk (2)[/b]