Dit weekend mocht de U20 weer eens een keer spelen. “Rotterdam Zuid uit” is altijd een lastige partij vooral als de helft van de U20 dan ook niet mee kan doen (inclusief de coach !}. De U18 vulde de plaatsen op dus stonden we toch nog met 7 man + vervangende coach in de Enk. Het duurde nogal voordat er (1) bal was en dat was al een beetje de voorbode in welk tempo ook de wedstrijd zou gaan verlopen. Daan, Rogier, Roy, Dennis en Okke wisten in het begin niet goed op welke manier de tegenstander aangepakt moest worden, zij gingen mee in het tempo van de tegenstander, er werd te weinig vrij gelopen en dus kon de tegenstander (te) eenvoudig bijblijven, na het eerste kwart stond het 14 – 18. De 2e periode ging veel beter, er werd meer tempo gemaakt en de U20 kreeg meer grip op de tegenstander, BVL ging vaker voor de steal en kon hierdoor meer op de fast break gaan spelen. De bekende “rood runners” wisten samen met Roy een gat te slaan en bij rust stond het dan ook: 24 – 35, geen vuiltje aan de lucht. In de 3e periode werd de goede lijn doorgezet; ook Janno, Jimmy, Daan en Rogier liepen nu veel vaker vrij en konden hierdoor vrij eenvoudig scoren: 36 – 53, “kat-in-het-bakkie dus die 4e periode”. Waarom het in de 4e periode dan opeens helemaal mis gaat ??? Waren het de meerdere 3 punters van de tegenstander die er opeens “eenvoudig” in gingen, was het de onverwachte balhandigheid van de tegenstanders, die de U20 versteld deed staan ? Feit was dat Rotterdam Zuid dichterbij kwam, de U20 kreeg er vanaf de 8e minuut er geen bal meer in en in de laatste minuut wist Rotterdam Zuid zelfs met een 3 punter gelijk te komen ! Spanning alom, terwijl de wedstrijd voor de U20 eigenlijk al “in the pocket” had moeten zijn. Gelukkig ging de laatste aanval van de U20 wel goed en Jimmy wist de winst voor de U20 binnen te halen: 59 – 61. Eind goed al goed, de U20 blijft ongeslagen en een kampioenschap komt in zicht, alleen dan moeten jullie de volgende keer de tegenstander even iets anders aanpakken mannen ….

[i]Scores:[/i] Daan (16), Jimmy (14), Dennis (13), Okke (12) en Roy (6)