Het ging de J16-1 tot nu toe – verrassend – van een “leien dakje” en vandaag wist de J16-1 ook weer te winnen, maar dit keer kostte het veel energie en veel zelfbeheersing om uiteindelijk met de winst weer richting Leiderdorp te vertrekken. Tegenstander MSV is de tweede nieuwkomer in deze competitie en is de rode lantarendrager van de competitie; er was door de Noorwdwijkers nog geen wedstrijd gewonnen. BVL was gewaarschuwd voor onderschatting, niet voor niets zijn een aantal van deze spelers bolwerkspelers bij Grasshoppers en Cobra Nova, de nummer 2 in de poule, slechts met 3 punten gewonnen daar in Noordwijk, dus… we waren gewaarschuwd!
We begonnen met gedegen basketbal, alleen MSV wist met hun goede en correcte manier van verdedigen ons aardig te verrassen. In eerste instantie werden vooral de centers goed overspeeld en daar hadden we moeite mee, het spelletje liep niet zoals we wilden en we kwamen moeizaam tot scoren. Daarnaast waren we te gemakzuchtig in onze aanval, de passing was onnauwkeurig, we liepen te weining, kortom we stonden te vaak stil! Toch wist MSV van dit alles niet te profiteren omdat onze verdediging wel goed in elkaar zat en zij ook niet eenvoudig inside konden scoren. De eerste periode eindigde in een 11 – 12 voorsprong voor BVL.
De 2e periode ging voor de J16-1 stukken beter. We speelden feller en lieten de bal veel meer “rondgaan”. We hadden ook meer grip op de tegenstander in de verdediging , vooral Luuk was zeer geconcentreerd en fel aan het verdedigen en hierdoor kregen we meer balbezit en konden we wat vaker een aanval opzetten. Ook bankspeler Jelle, invallers (guard) Adib (Tycho is nog steeds geblesseerd, maar goed nieuws: de eerstvolgende wedstrijd kunnen we hem weer opstellen!) en Calvin droegen weer hun steentje bij aan de voorsprong. BVL liep weg van zijn tegenstander en bij rust stond het: 29 – 36.
In de 3e periode ging de J16-1 weer goed van start en liepen we uit naar een verschil van 15 punten, maar in de volgende minuten daarna werd duidelijk dat MSV naar een andere maniervan verdedigen was overgegaan , een manier die in het rayon tot veel persoonlijke fouten van MSV zou moeten leiden , maar die door de –achteraf gebleken- onervaren scheidsrechters nu werd toegestaan! Gesterkt door dit ging MSV nog iets verder en veel spelers van BVL vergaten de hoofdregel: “gewoon je eigen spel blijven spelen”. BVL leed te vaak balverlies en ging te vaak dribbelen in plaats van de bal lekker rond te passen. Hierdoor wist MSV aan het einde van de 3e periode het gat te verkleinen naar 33 – 36, zouden we dan toch ……?
De 4e periode werd ontsierd door het feit dat scheidsrechters de controle over de wedstrijd nu helemaal kwijt waren en dus zette MSV aan om BVL de eerste nederlaag toe te dienen, maar ook nu weer blijkt dat de J16-1 in mentaliteit is gegroeid: we gingen weer gewoon basketballen en de bal zo rond te laten gaan totdat we de vrije man konden vinden. In deze fase speelden captain Floriaan, Marco en Mark zeer sterk en gesterkt hierdoor werd de marge weer op 10 punten gebracht in de 6e minuut. De laatste 4 minuten speelde MSV alles of niets en ook nu lieten de scheidsrechters teveel toe, gelukkig werden de Noordwijkers moe en werden slordig in hun aanval, waardoor BVL zich toch naar een 42 – 47 eindstand konden spelen.
Een fantastische prestatie J16-1 ! Maar …. we zijn er nog niet om aan een kampioenschap te denken, we hebben nog wat flinke hobbels. Wel vind ik het een compliment waard hoe jullie op dit moment basketballen; zowel binnen het veld en buiten het veld: gedreven en met veel zelfvertrouwen. Als eerste jaars hebben jullie aangetoond je spelstijl te kunnen veranderen na het vertrek van “Hightower Hammer “ en dat jullie samen met 2e jaars Floriaan (een prima leider in dit team!), Okke, Michiel en Adib nu (weer) een prima team weten te formeren, die volgend seizoen klaar is om (weer) rayon te gaan spelen !
Maar nu even genieten van de krokusvakantie en dan begint op 6 maart : de 2e ronde………tegen Cobra Nova, de nummer 2!

[i]Scores:[/i] Floriaan (17), Mark (10), Robin (9), Luuk (4), Marco, Adib en Jelle (2) en Calvin (1)