Het was de tweede keer dat de U12-1 in de krokusvakantie moest spelen. Mathijs en Olivier moesten zich wegens “vakantieverplichtingen” afmelden en aangezien alle bankspelers uit de U12-2 tegelijkertijd met de U12-1 moest spelen, werd dit keer Yara uit de U10-1 aan de ploeg toegevoegd. Dit getalenteerde speelstertje mocht direct ook in de basis starten, samen met de beiden Vincenten, Bo en Jeroen. We begonnen niet slecht, Jeroen wist zeker in deze periode zijn tegenstander veelvuldig “het bos in te sturen” en gaf ook nog prima passes, waarvan vooral Vincent L, het meeste van profiteerde. Yara liet zien dat zij over genoeg brutaliteit beschikte, ondanks dat ze de kleinste van het veld was, maar ging toch elk duel aan en wist meerdere malen haar tegenstander te misleiden, maar kwam helaas (nog) niet tot scoren. Na de eerste periode stond het 16-18 en er waren dus kansen…. dachten we. Binnenland dacht daar anders over en gooide een tandje hoger in de verdediging in de 2e periode. De full court press, welke zij uitvoerden werd feller en Binnenland kon te vaak de bal onderscheppen en een break lopen, ondanks het feit dat Emma aan de andere kant weer prima scoorde, door veel “hookshots” erin te gooien ! Daarnaast ging Binnenland het lengteverschil goed uitbuiten, wij hadden alleen Maarten als lange man en Maarten had zijn handen (te) vol aan één van die lange mensen, ook Burhan, Vincent L en Emma konden het niet winnen in de rebound. Binnenland wilde in die fase er ook meer voor “vechten” en dit gaf Binnenland de kans om weg te lopen. Met rust stond het 26 – 44. Daarna kwam Leiderdorp niet meer terug in de wedstrijd; het gat was geslagen en Binnenland bouwde de voorsprong snel uit. In de 4e periode ging het weer even goed, toen was er ook weer een felheid van onze kant te bekennen en lukte het Yara om “bijna” te scoren. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 45 – 88. Ondanks (weer) een grote nederlaag, verdient het team toch een compliment, we leren nu elke wedstrijd er weer wat bij en de spelers blijven met de week groeien, vooral Bo en Emma ontwikkelen zich hard, maar ook Vincent D. en Maarten beginnen steeds beter te draaien in het team. Vanaf volgende week zijn ook Olivier en Mathijs er weer bij, dus gaan we de komende twee weken, als we niet hoeven te spelen, hard trainen om onze min-puntjes weg te werken en wie weet, zorgen we nog voor een stunt tegen BS Leiden ?! Yara bedankt voor je invalbeurt, we weten je te vinden als we te weinig spelers hebben!

[i]Scores:[/i] Vincent L. (17), Emma (13), Bo (9) en Jeroen (6)