De U12-1 staat nog wel in de “steigers”, maar het eerste resultaat was afgelopen zaterdag zichtbaar. Het positiespel en taktiek van de U12-1 is door de 3 (!) trainers/coaches onder handen genomen. Zonder Bo (die moest bij de U12-2 spelen) begonnen we in de eerste periode met een nieuwe starters 5: Emma als guard, Burhan en Olivier als forwards en Maarten en Mathijs als de “lange” mensen. Dat was even wennen; we hebben nu ook nog een positie om te onthouden! Alhoewel het in het begin nog wat onwennig was, lieten Emma en Burhan prima spel zien , ze passten, dribbelden en durfden vaak 1 tegen 1 te gaan, Maarten en Olivier waren hierdoor ook vaker aanspeelbaar maar het lukte ze nog niet om te scoren, gelukkig was Mathijs vandaag in goede vorm, bij elke rebound was hij wel aanwezig, zodat we veel balbezit hadden. We sloten de eerste periode af met een 14-10 voorsprong tegen de Grasshopper meiden; een prestatie op zich. De tweede periode kwamen we met onze “kanonnen” in het veld, dus zouden Jeroen en Vincent samen met Maarten, Vincent D en Emma wel gehakt maken van onze Katwijkse dames, toch ? Tot onze verbazing lukte dat niet, misschien ook omdat juist “onze kannonen” zich niet aan de opdracht hielden en het nieuwe positiespel verstoorden ? Wie zal het zeggen. Het gevolg was wel dat de “lange meiden” (waar haalt Katwijk die toch vandaan ?) de gelegenheid kregen om weer bij te komen en met rust stond het zelfs 24 -24 ! Verkeerde taktiek, coach ? De 3e periode zou het (on)gelijk van de coach moeten uitwijzen: Jeroen, Vincent, Olivier, Burhan en Mathijs konden er tegen aan. En dat deden ze! Niet alleen toonden ze nu overzicht (eerst kijken, pass niet mogelijk, dan dribbel), maar lieten ze wel goed positiespel zien met daar bovenop de felheid die we van ze kennen, de U12 begon op stoom te komen, Mathijs scoorde onder de basket bal na bal enJeroen had heel veel steals. Het was dan ook niet vreemd dat we na de 3e periode met 48 – 35 voor stonden. De laatste periode deed de U12-1 er nog een schepje bovenop, de weerstand van Grasshoppers was gebroken, Maarten, Vincent, Vincent D, Emma en Jeroen (en later nog Mathijs) speelden nu op volle snelheid met Jeroen als “man of the match” (sorry: trotse coachvader !) met een block, een heuse alley oop en een (bijna) “threesixty” was het voor de basketballiefhebbers smullen geblazen! Maar ook alle andere spelers lieten zich van hun beste kant zien, tsja als het zelfvertrouwen van de U12 er is, dan heb je als tegenstander niets in te brengen ! De scheidsrechter blies af bij een eindstand van 72 – 50, een hele mooie overwinning ! Vooropgesteld, 1 gewonnen wedstrijd zegt nog niets, we hebben nog heel wat trainingen nodig om het positiespel, maar ook de verdediging (!) te verbeteren, maar de U12 “nieuwe stijl” is daar, nu vasthouden en nog beter worden, dan gaan we nog wat beleven met de U12 ….

[i]Scores:[/i] Jeroen (22), Mathijs (16), Emma (14), Vincent (10), Maarten (4) en Olivier en Burhan (2)