Vandaag vertrok de U16-2 naar Gouda. Niet met 12 man, maar met slechts 9, Philip was ziek en Jeroen en Pieter gaven de voorkeur aan het “entertainen” van Denen.
Met de, nog niet helemaal herstelde Esteban, samen met Roy, Tugai, Dennis en Rogier werd Springers goed aangepakt. De verdediging begint steeds meer een belangrijker wapen te worden voor de U16-2, zeker als je ziet dat de U16-2 “clean” probeert te verdedigen, dit in tegenstelling tot Springers dat werkelijk op alles sprong,trok of duwde. Gelukkig de U16-2 wist dit van de vorige wedstrijd en hield z’n “ koppie” er bij, veel fake bewegingen van onze kant en “gewoon basketballen” zorgden ervoor dat de volgende 5; Roy, Mark, Mitch, Vince en Tugay, met al een marge van 10 punten verschil het goede spel gewoon konden voortzetten. Met rust stond het 20 -34 en als we onze lay ups nog iets beter hadden afgerond dan was het verschil zeker groter geweest. De 3e en 4e periode waren een kopie van de eerst 2 periodes, soms leek het of Springers iets dichterbij kwam, maar dan zorgde een versnelling van Daan enof Vince ervoor dat het verschil weer gauw groter werd, met name Vince liet, ondanks zijn blessure aan de elleboog, vandaag fantastisch spel en scoorde vaak heel eenvoudig, leuk om te zien dat deze 2 nieuwkomers zich prima ontwikkelen, BVL kan blij zijn met zulke spelers.! Maar ook Rogier, Mitch en vandaag vooral Tugay speelden uitstekend basketbal, Tugay was in de verdediging uitstekend en zorgde voor veel intercepties (al dit soort zaken genoteerd dankzij scout Jacques, volgende week ben ik eruit welke (geheime) codes hij gebruik heeft, zodat ik zijn cijfers ook kan gebruiken …). De wedstrijd eindigde in een 52 – 72 eindstand en afgezien van een klein opstootje in de kleedkamer konden we zonder kleerscheuren de Windwijzer verlaten: lekker gespeeld JU16-2, volgende week ontvangen we DAS, zullen we eens proberen om de honderd te halen ?

[i]Scores:[/i] Esteban (18), Vince (17), Daan (12), Dennis (10), Mark (6), Roy (5) en Tugay (4)