River Trotters was zaterdag in Bleskensgraaf (in de Alblasserwaard, het bestaat echt!) te sterk voor JU16-1. Thuis verloren we nipt na verlenging, dit keer was het verschil duidelijker. River Trotters is “verder” dan ons team. Ze zijn gemiddeld ouder, langer, sterker en speelden afgelopen zaterdag ook slimmer waardoor ze terecht wonnen. De voorbereiding in de kleedkamer was heel bijzonder. Via de telefoon wenste Henk Norel vanuit Spanje ons een goede wedstrijd toe. Een leuk initiatief waarvoor we hem ook via de site bedanken.
De slechtste twee op het veld waren de scheidsrechters. Door maar liefst 52 fouten “te zien” floten ze de wedstrijd stuk. Bij een dergelijk aantal fouten verwacht je toch een veldslag, dat was absoluut niet het geval. De toeschouwers zagen van beide teams een sportieve wedstrijd die geen moment in “oorlog” dreigde om te slaan. De invloed van de scheidsrechters op de wedstrijd was jammer. Het spel stond meer stil dan er gespeeld werd. Terwijl beide teams in de eerste wedstrijd toch hadden bewezen leuk basketbal te kunnen spelen, was het “staccato” spel van zaterdag vaak niet leuk om naar te kijken.
Als we terugkijken op de wedstrijd, moeten we constateren dat we de wedstrijd slecht begonnen. Het klikte niet. De “spelletjes” werden slordig gespeeld en we hielden ons niet allemaal aan de gemaakte afspraken. Juist tegen een team als River Trotters is dat funest. We kwamen achter, 19 – 7 na 5 minuten, en liepen vervolgens constant achter de feiten aan. Als we na veel inspanning wat dichterbij kwamen konden we de laatste paar puntjes om aansluiting te krijgen net niet maken. We verloren het eerste kwart met 26 – 16.
In het tweede kwart dreigde het even helemaal fout te gaan. Niets lukte. We misten 9 doelpogingen op rij voor er eindelijk weer gescoord werd. We kwamen met 40 – 20 achter. Time out. We zien best redelijke aanvallen, maar er wordt niet gescoord. We zijn slordig. Kom op, we willen toch winnen…. ? Eindelijk gaat het dan beter. Er wordt weer gescoord, en we zijn in staat om River Trotters uit de bucket te houden. We verliezen het kwart met 1 punt (20 – 19). Bij rust staan we 11 punten achter (46 – 35).
Door de vrolijke fluitdeuntjes van de scheidsen waren we natuurlijk ook in een flinke foutenlast gekomen. In de rust wordt de schade opgemaakt en de coaches Edmar en Paul besluiten om af en toe maar “klein” te gaan spelen. Dat is lastig als je tegen een gemiddeld veel langer team speelt dat vooral ook sterk inside speelt. De schade in het derde kwart viel eigenlijk nog mee (25 – 15), maar de achterstand werd wel groter.
Met drie spelers die inmiddels vier fouten achter hun naam hadden, begonnen we het vierde kwart. Hoewel we 20 punten achter stonden, kwamen we toch weer een beetje in de wedstrijd. Natuurlijk had ook River Trotters last van “alle fouten” die constant werden gefloten. De vrijeworplijn kreeg geen kans om af te koelen. Drie van onze spelers haalden het einde van de wedstrijd niet. Ze zaten met 5 fouten aan de kant. River Trotters won ook het vierde kwart (29 – 26) maar we lieten ons zeker niet “wegspelen”. Alles bij elkaar opgeteld verloren we met 98 tegen 76.

[i]Scores:[/i] Esteban Alba Camargo 7, Vincent Antes 15, Tomas Breel 17, Boris Crama 7, Tim Heshusius 6, Bas Kallenberg 2, Raoul Koopmans 12, Jeroen Vos 2, Michiel van Zwieten 8.