Afgelopen zaterdag 20 januari startte de tweede helft van het seizoen in een poule met teams die we niet kennen en die allemaal lekker ver weg wonen. Verwachtingsvol werd tegenstander Broeckland Lions (uit Breukelen) dan ook bekeken tijdens het warmlopen. Duidelijk was dat het qua niveau dit keer wel goed zat en we een leuke wedstrijd tegemoet gingen. Dit ondanks het ontbreken van Maaike (ziek) en Aniek (nog steeds geblesseerd).
In de eerste periode zat Renske direct lekker in de wedstrijd en de eerste twee scores waren voor haar. Ze werd gevolgd door Carola, Robin en Linn zodat we na drie minuten al 9 punten voor stonden. In de vijfde minuut kwamen de Broeckland Lions pas tot scoren. Dit doordat BVL met Ilva een goede opbouw had en ook verdedigend de zaak strak in de hand hield. Wel werden er veel schoten gemist. In de laatste minuut verbaasde Renske zichzelf door een ringloze driepunter te schieten. Speciaal voor haar coach (zoals ze later verklaarde).
In de tweede periode opende Anne de score en vertoonde de wedstrijd eenzelfde beeld als in de eerste periode. Carola pakte een paar puntjes mee en als klap op de vuurpijl weer een prachtige driepunter van Renske! Dolgelukkig ging het team de rust in met een stand van 30-15.
Na de rust kwam Broeckland sterk uit de startblokken. Binnen twee minuten hadden we zes punten om de oren en nog geen score gemaakt. Gelukkig nam Kirsten het initiatief en scoorde door twee mooie acties. Carola had een echte off-day. Haar schotpercentage was vandaag ongeveer 20%. Daar waar normaal de rebound onder het bord leidt tot een score, was nu het meeste mis. Gelukkig wist Sigrid er nog twee in te gooien, maar deze periode werd verloren met 8 tegen10 punten. In de laatste periode vervielen we weer in de oude fouten: te ver van de man af verdedigen en in de aanval slecht opbouwen. Gelukkig werd het niet afgestraft en ging het redelijk gelijk op. De periode werd met 9 tegen 7 gewonnen.
Een leuke sportieve wedstrijd die uiteindelijk met 47-32 werd gewonnen.

[i]Scores:[/i] Renske 11 pt (2x 3pt), Sigrid 4 pt, Carola 2P / 12 pt, Linn 4P / 5 pt, Anne 4 pt, Robin 2P / 4pt, Ilva 1P, Kirsten 3P / 7 pt.